00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

לחם קמח מלא

 




לחם  כפרי מ 3  סוגי קמחים
כמות: כיכר אחת עגולה,וכיכר אחת ארוכה.

המידות מתיחסות לכוס רגילה 200 cc
החומרים:
1.5   כוסות קמח לבן
1 כוס קמח שיפון
2.5 כוסות קמח מלא מחיטה מלאה
3 כפות שמן זית
1כף מלח
2 כוסות בערך מים פושרים(להתחיל עם 1 וחצי) 
 30גרם שמרים טריים /יבשים
הכנה:
ממיסים את השמרים במעט מים פושרים .
אם משתמשים ביבשים אין צורך.
מנפים את הקמחים להוסיף את השמן ,השמרים, המים והמלח. ללוש בערך 10 דקות(אני לשתי במיקסר)עד לקבלת בצק חלק ורך.
אם יש צורך להוסיף מעט מים או קמח (לבן)
לתת לבצק לנוח בערך חצי שעה, או 40 דקות להוציא אוויר  ללוש 2כ דקות .לחלק את הבצק לשתיים או שלוש חלקים.
להתחיל לעצב כיכרות. לכסות את הכיכרות ולתת להן התפחה חוזרת הפעם שעה וחצי, שעתיים. (תלוי במזג האוויר)
לפני האפיה לחרוץ חריצים,ולפזר מעט קמח במסננת על הכיכרות.
לאפות על 180 מעלות בערך 25 דקות או 30 בתנור מחומם מראש. אפיתי בטורבו.
אם רוצים לחם "קריספי" שמים בתוך תבנית כמה קוביות קרח בתוך התנור,ליצירת אדים ל10 דקות הראשונות. 
אם אין קרח אפשר ממים רותחים.
לחם טעים ובריא.
הערות:יש אפשרות בעיצוב הלחם להוסיף:אגוזים ושקדים צימוקים,(אז צריך להפחית מעט מכמות המלח)זיתים שחורים,עישבי תיבול.ועוד

בתיאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת