22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


סטייק פילה עם כבדי עוף ופטריות

 
 
שבת שלום לכולם
מה שלומכם?
שלומנו מצויין
אצלנו יש כאן רוחות חזקות
מה זה אומר? שוב מחר סופות חול? אוףףףףף
 
גיסי והאיש שלי טסים ביום ראשון לסין
גיסי משלב טיול והאיש שלי עבודה
שלושה שבועות בלי האיש שלי
אני יודעת שאני אמות!!
כן.....עד 24 לחודש אמא`להההההההה
 
אז היום כולנו אכלנו יחד
גם חגגנו יום הולדת שלישיה
שלי של גיסי ושל הנסיכה שלי אופיר שב-11 לחודש ימלאו לה שנתיים
 
בעזרת השם בסוף החודש
עושים מסיבה לאורי ואז גם נחגוג לנסיכה וכמובן בגן
אחרי שהגברים יחזרו מסין
 
אז היום אמרתי שאני מכינה את המנה הראשונה והמנה העיקרית
והכנתי והמשפחה התעלפה מהטעם
והמטבח התעלף מהבלגן...ועל זה רשומה נפרדת
 
אז הנה מה שהכנתי
 
 

סטייק פילה עם כבדי עוף ופטריות

מצרכים:
8 נתחי סטייק פילה בקר (200 גרם כל אחד)
1/3 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס

לכבדי העוף והפטריות:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל אדום קצוץ דק מאוד
350 גרם פטריות שמפיניון קטנות, ללא "רגליים" וחצויות
12 כבדי עוף נקיים מגידים וקרומים
1 כפית סילאן
1 כוס יין מרסלה
מלח גס
פלפל שחור גרוס

לקשט בחופן עירית קצוצה

הכנה:


1. כשעה לפני ההכנה, מוציאים את הסטייקים מהמקרר ומורחים בשמן זית משני הצדדים.
2. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים והן מתחילות להזהיב. מעבירים את הפטריות והבצל לקערה.
3. מוסיפים למחבת את כבדי העוף וצורבים במהירות דקה מכל צד. מחזירים למחבת את הפטריות והבצל, מוסיפים את הסילאן והיין ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהרוטב מסמיך.
4. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה עד שהיא מעלה עשן. מתבלים את הסטייקים בפלפל שחור ומטגנים משני הצדדים עד לדרגת הצלייה הרצויה.
5. הגשה: על מצע של פירה תפוחי־אדמה מניחים סטייק פילה ומעליו שני כבדי עוף, פטריות ומעט רוטב. זורים עירית קצוצה ומגישים.

 

צלע עגל חלב עם בצלצלי שאלוט ויין אדום

מצרכים:
8 צלעות עגל חלב (400 גרם כל אחת), נקיות משומן
1/3 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 כפות עלי תימין מופרדים מהענפים
3 כפות סוכר חום בהיר דמררה
1/2 2 כוסות יין אדום יבש
24 בצלי שאלוט קלופים
2 גבעולי רוזמרין
1 כפית גרגרי פלפל ירוק בחומץ (להשיג במעדניות)

הכנה:
1. כשעה לפני הצלייה, מוציאים את הצלעות מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר. מורחים במחצית מכמות השמן, מתבלים במלח, פלפל ותימין ומעסים מעט.
2. מחממים במחבת קטנה את הסוכר עד שמקבלים קרמל. מוסיפים בזהירות את היין, בצלי השאלוט, הרוזמרין וגרגירי הפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד שהבצלים רכים והרוטב סמיך. במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מחממים מחבת פסים כבדה וגדולה על להבה גבוהה ומורחים אותה בשמן שנותר. צורבים את הצלעות 4 דקות מכל צד ומעבירים לתבנית. אופים 7 דקות עד לדרגת מדיום.
4. מגישים כל מנה עם מעט רוטב ליד הצלע ועם 4 בצלי שאלוט מזוגגים.

 

המתכונים מספר בישולים, קראתי קניתי אתמול כל מה שצריך והיום הכנתי

אחותי הוסיפה גם דגים, אורז, עוף בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב צילי, חגיגה טעימה של צבע ואוכל, והאמת שאחותי לא ידעה שאבשל ואביא

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת