00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

חמוצים צהובים

                     
                     
 
                      
                
 
      
 
 
 
 
 
כמעט בכל ארוחה עיראקית חייב שתהיה צלוחית של חמוצים על השולחן.
אוכלים עם אורז,חמין,ואפילו מכניסים לכריכים..
בילדותי זכורים לי הריחות של כל סוגי החמוצים שהוכנו בבית.
הריח היה מגיע עד השכנים
והם היו באים לקבל טעימות...
יש כמה  סוגים לחמוצים,פה  במתכון זו  אחת הוורסיות.
 
  "טרשי".-חמוצים צהובים עיראקים
המתכון מופיע בספר מתכונים שתפוז השיק לאחרונה:
 
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1982432

חומרים:ירקות שונים כגון:
כרוב,כרובית גזר,פלפל חריף,גמבה,פלפל ירוק מתוק וחריף
קולרבי,שום,לפת.(או כול ירק שאוהבים)
 
על כל 1 ק"ג ירקות יש לשים  1  ליטר חומץ ו1  ליטר מים.
 
כ 2 כפות מלח

מים

חומץ

קורט סוכר

תבלין :אבקת תבלין  עמבה-(1 כף גדושה על כל 1 ק"ג ירקות)

 הכנה:

להרתיח חומץ ומים באותו יחס,להוסיף מלח (אם אוהבים מאוד מאוד חמוץ,להשתמש בחצי מכמות המים)

קורט סוכר ואת התבלין.

 אם החלטתם להוסיף גזר , להוסיף אותו קודם ( מכיוון שהוא קצת קשה) להרתיח אותו קודם  כ-5 דקות.

להוסיף את שאר הירקות חוץ מהשום,להרתיח בערך עוד  שתיים או שלוש דקות

 את השום מוסיפים כמה שניות לפני שמכבים את הגז.

(ברתיחה  הירקות צריכים להיות מכוסים ברוטב)

מקררים,טועמים מתקנים תיבול אם צריך.

מעבירים לצנצנות /קופסאות עם הרוטב   למקרר.(נישאר חודשים במקרר.)
לא להוציא את החמוצים בידיים ,רק במזלג נקי.

 

בהצלחה למכינים!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת