00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

ביריאני הודי

                                                     
ביריאני אורז עם כבש/הודי
 
נהוג להגיש בחגים.

מעדן אמיתי.

החומרים:

בשר כבש מבושל חתוך לקוביות.(ללא הרוטב)(יש אפשרות להכין עם עוף)
2 סלקים מבושלים בינונים חתוכים לקוביות
תפוחי אדמה מטוגנים בשמן,חתוכים לקוביות.
בצל גדול מטוגן בשמן
אפונה
קאשו קלוי מטוגן במעט שמן ופפריקה אדומה מתוקה.(לא חובה )

תבלינים לאורז:

ממרח מסאלה ירוק(מתכון בהמשך)
תבלין ביריאני בשר(בחנויות הודים)
כף מיץ לימון
כורכום
אבקת שום
אבקת ג`ינג`ר (מעט מאוד)
מלח 
אורז בסמטי שטוף (לפני זה השריתי אותו במים כ20 דקןת)

אופן ההכנה:

קודם מכינים על השיש:את התפוחי האדמה ,הסלק,הבצל המטוגן,האפונה,הבשר.
(את הסלק,והבשר  אפשר להכין ערב לפני.).
מטגנים את האורז במעט שמן,מוסיפים את התבלינים בזה אחר זה,ולערבב במרץ,
כדי שזה לא ידבק,מוסיפים מים וכשזה רותח,להוסיף את כול החומרים ( חוץ מהקאשו),בעדינות.
לכסות,ולבשל על אש קטנה,עד שהאורז מתבשל.
כשזה מוכן  להוסיף  מעט מיץ לימון לערבב בעדינות ולפזר את הקאשו.

 

ממרח מסלה ירוק :
טוחנים במכונת בשר,כוסברה,שורש גי`נג`ר טרי ,שום,פלפל ירוק חריף (לא חובה)
מערבבים,מוסיפים מלח,מעט שמן קנולה.לחלק למנות וישר למקפיא.
טעים במרק ירקות לחורף,לדגים ,עוף ובשר..
.

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת