00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת בננות ותמרים.





עוגת בננות ותמרים.
 
מידת הכוס:200 סמ"ק


החומרים: לתבנית קפיצית 26

1חבילה מרגרינה/חמאה
1 כוס סוכר
 מחית מ 4   בננות בשלות
4 ביצים
2 וחצי כוסות  קמח לבן
1  שקית אבקת אפיה
2 כפות ליקר שוקולד
1 כפית תמצית ווניל
1 כפית אבקת קינמון
10 תמרים לחים קלופים וקצוצים.(השתמשתי בתמרים  "מג`הול" יבשים.השריתי אותם במים רותחים ל10 דקות.ואת הקליפה לא הוצאתי
מכיוון  שהם יבשים)

לציפוי:
3 כפות מים
2 כפות קקאו
5 כפות אבקת סוכר
50 גרם מרגרינה/חמאה
1 טיפה תמצית ווניל.

לקישוט:

אגוזים קצוצים.

אופן ההכנה:

מערבלים את המרגרינה/חמאה עם הסוכר
כדקה עד לקבלת קרם בהיר.מוסיפים את מחית הבננות ומערבלים כחצי דקה נוספת.מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.מוסיפים תוך עירבוב קמח,אבקת אפיה,ווניל ליקר וקינמון וממשיכים לערבל עד לקבלת עיסה אחידה.מוסיפים את התמרים.לתערובת ומערבבים בכף עץ.יוצקים את התערובת לתבנית משומנת,ואופים בערך 40 דקות ב180 מעלות,עד שקיסם יוצא יבש.

הציפוי:שמים בסיר את המים הקקאו הסוכר ומביאים לרתיחה.מסירים מהאש ומוסיפים את המרגרינה והווניל מערבבים עד שהמרגרינה נמסה.

ההגשה:
מחוררים את העוגה בעדינות בעזרת קיסם עץ,ויוצקים מעל את הציפוי.
מקשטים באגוזים.
מקור המתכון:חוברת "בי בונוס"

בתיאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת