דג מרוקאי


זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 20-35 דקות.
המרכיבים (6 מנות):
6 מנות פילה דג או דג לבן חתוך לסטייקים בעובי 2 ס"מ (דניס, מוסר, לוקוס, נסיכה, או בורי) השתמשי בפילה סלמון,דג ללא קוצים.)
לימון אחד
4 עגבניות אדומות מאד ובשלות קצוצות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
פלפלון חריף אחד אדום או ירוק (לא חובה למי שלא רוצה חריף)
6 שיני שום פרוסות לעיגולים
חופן נדיב של כוסברה
1/3 כוס שמן
2-3 כפות פפריקה מתוקה (רצוי מרוקאית)
1/2 כפית כמון
מלח
אופן ההכנה:
1. מסדרים בתבנית גדולה את העגבניות ועליהן את קוביות הפלפלים. שוטפים היטב את הדגים ומניחים אותם על העגבניות.
2. מקלפים את הלימון מהקליפה הצהובה ומשאירים את הלבנה. חותכים אותו לרבעי עיגולים ומפזרים בין הדגים. מפזרים מסביב ומלמעלה את עיגולי השום, הכוסברה, הכמון, מלח ופלפל. מפזרים על הדג וגם על הכל את הפפריקה, יוצקים על הכל שמן ואם רוצים גם עיגולי פלפלון אדום חריף. מוסיפים כחצי כוס מים ואופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהדג זהוב ומוכן - תלוי בסוג הדג - בין 20 ל-35 דקות.(אצלי היה מוכן לפני זה) מגישים את הדג עם הרוטב והרבה חלה ביתית כדי לספוג אותו.
-
אילנית12 הגיב ל- טנזיה מרוקאית
-
דנה הגיב ל- טנזיה מרוקאית
-
אילנית12 הגיב ל- מאפינס שוקולד ציפס
-
נירהמ1 הגיב ל- מאפינס שוקולד ציפס
-
אילנית12 הגיב ל- מאפינס שוקולד ציפס
-
נמושקה1 הגיב ל- מאפינס שוקולד ציפס
מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק: בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות, תמונות מטיולים ועוד. כדאי להתעדכן במייל/במסר. http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924 |
- צ`יפס מתנפח - 11/08/13
- כדורי שוקולד לפסח - 22/03/10
- קעקעת עוגיות עירקיות - 01/11/09
- קובה סלק עיראקית - 29/11/09
- עוגת תפוזים לפסח - 27/03/10
- עוגת שוקולד וקוקוס - 11/02/12
- שעועית ירוקה ברוטב עגבנ... - 31/01/10
- פשטידת ירקות - 07/05/10
- עוגיות בולו - 07/10/11
- קבב עיראקי - 15/04/10
- עוגה כושית בחושה - 26/10/14
- טנזיה מרוקאית - 20/10/10
- מזונות למניעת שלשול או... - 05/11/09
- דייסת סולת - 08/12/09
- עוגת שיש - 30/09/13
- חטיף אנרגיה - 07/06/10
- חמוצים צהובים - 06/11/09
- עוגיות בוטנים מרוקאיות - 21/02/10
- ערוק קציצות עיראקיות - 23/10/11
- דג סלמון ברוטב עגבניות... - 22/10/13
זכויות היוצר על התמונות והתכנים שייכים לאילנית12(דליה) אין לשכפל,להפיץ ,לצלם, להעתיק,למכור,לפרסם, או לעשות כל שימוש מסחרי מתוכן הבלוג. |
הוספת תגובה
6 תגובות