00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

קעקעת עוגיות עירקיות






אני  אוהבת להכין בחורף עם כוס תה מהביל.חלק מהם אני מקפיאה ומחממת במיקרו .

 

קעקעת-כעכים רכים.
חומרים:-כוס מידה 200 מ"ל
הכמות גדולה בערך 40 יח' תלוי בגודל
1 שקית שמרית(50 גרם)
1 ק"ג קמח לבן
1.5 חבילה מרגרינה-(300 גרם)אני משתמשת בטעם חמאה(עם חמאה עדיין לא ניסיתי)
חוואג´ לבצק (בחנות תבלינים)-בערך 3 כפות או לפי הטעם
3 חלמונים
3 כפות שמן קנולה

קורט מלח
1.5 כוסות מים פושרים(להתחיל עם כוס)
כוס וחצי סוכר או פחות,לפי הטעם.

אופן ההכנה:

1. ממיסים את המרגרינה.

2. מכניסים את כול החומרים לקערה גדולה. מערבבים היטב להתחיל ללוש בערך 8 עד 10 דקות .אם הבצק נדבק לידים להוסיף מעט קמח.

3. לכסות את הקערה במגבת ולשים במקום חם. (אני שמה בתנור מכובה כחצי שעה).

4. לאחר חצי שעה בערך,להוציא אוויר להמשיך ללוש ולשים למנוחה של שעה וחצי בערך או עד שהבצק מכפיל נפחו.

5. מכינים משטח עבודה מקומח ומתחילים לעצב עיגולים. להכניס לתנור לכ-20 -25 דקות בחום של 180 מעלות, ולאפות עד שהכעכית מזהיבים.

*חשוב מאוד להוסיף את החוואג´, הוא עושה את כל הטעם.יש אפשרות למרוח חלמון ביצה לפני האפיה(לא חובה).

לקחת בחשבון שבחורף זמן ההתפחה כפול.

 
בהצלחה למכינים.

 


.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת