00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ננוצ`קה

31/10/2009
ננוצ`קה, לילנבלום 30, תל-אביב

 

אגדה גרוזינית

 

מסעדת ננוצ`קה הפכה בשנים האחרונות לאחד הטרנדים הלוהטים בתל-אביב. מעבר להיותה המסעדה הגרוזינית המפורסמת בארץ, היא נחשבת גם לאחד ממעוזי חיי הלילה בעיר. בניגוד לרוב המסעדות, שמתמלאות בערב ומתרוקנות בלילה, כאן בסביבות השעה עשר האקשן רק מתחיל. לאחרונה חגגה המסעדה יום הולדת חמש – ובמקביל עברה דירה לבניין סמוך באותו רחוב.

 

המקום מחולק לארבעה חללים, שבכל אחד מהם אווירה שונה לחלוטין:

חצר חיצונית נאה, שהישיבה בה באוויר הפתוח נעימה מאוד במזג אוויר טוב,

המסעדה עצמה, המעוצבת כסלון של סבתא קווקזית,

הבר בו מתרחש עיקר האקשן,

קומה עליונה בעלת אווירה סולידית יותר.

 

בעת האחרונה ביקרתי במסעדה פעמיים. בפעם הראשונה ישבתי בבר. הדי-ג`י ניגן מוסיקה בווליום גבוה, האווירה היתה משוחררת, שמחה – ואפילו סליזית. אחרי השעה עשר המקום הפך צפוף מאוד - ובקושי ניתן היה ללכת במעברים. האלכוהול קירב את הלבבות: הבחורה שישבה לימיני ביקשה לטעום מאחת המנות שהזמנתי. הבחור שלשמאלי הזמין אותי לכוס יין. הבר היה מלא יפים ויפות - וכולם שמחו וצהלו. דקדנטיות תל-אביבית במיטבה. בביקור השני העדפתי לשבת במסעדה עצמה. הקהל היה מבוגר יותר, בורגני, מבוסס, שניכר שהגיע כדי לאכול – ולא כדי לראות ולהיראות.

 

להלן סיכום המנות שהוזמנו בשתי הארוחות:

 

פחאלי (48 ש"ח). זוהי פלטת אנטיפסטי גרוזינית, שכוללת מאכלים עם שמות שונים ומשונים כמו באדריג`ני, צ`רחלי, מזיאורי, דולמה ועוד. כל אחד מהסלטים היה מוצלח יותר מהשני. במיוחד בלטו ביניהם סלט המנגולד באגוזים, גלילות חצילים במילוי אגוזים – וסלק ברוטב רימונים. איך אומרים "מצוין" בגרוזינית?

 

 

 

מרק חמציצים חם (29 ש"ח). הוא הוגש עם שמנת וביצה קשה – והיה חמצמץ, מעט פיקנטי ומלא טעם.

 

 

חינקאלי גבינות (46 ש"ח).אני חובב גדול של כופתאות ממולאות – ולא משנה אם קוראים להן דים סאם, קובה, מנטי או חינקאלי. במקרה הזה מדובר בכיסוני בצק לא עבים במיוחד – שמולאו בתערובת גבינות נהדרת.

 

 

 

חאצ`פורי (46 ש"ח). זהו בצק שנאפה במקום בעת ההזמנה,שבתוכו תערובת גבינות בעלת טעם חזק ומלוח. היחס בין הבצק למלית נטה מאוד לטובת המילוי. מנה פשוטה וטובה.

 

 

 

קולאשי (74 ש"ח). זהו תבשיל קדירה המכיל בשר בקר, אגסים, ירקות שורש. הרוטב, שהכיל יין אדום ולימון, היה חמצמץ, פיקנטי – וספג היטב את טעמי הבשר. את שארית הרוטב אכלנו עם כף.

 

 

חאלייה (59 ₪). מדובר בתבשיל כרעי עוף, המוגש ברוטב שכולל תמרהינדי, רימונים ובצל. השילוב בין בשר העוף הנימוח לרוטב המתקתק ולתבלינים הגרוזינים – היה טעים ומיוחד.

 

 

לחם הבית:

 

לקינוח הזמנו נטיה (34 ש"ח). זהו קרפ גרוזיני ממולא באגוזים מסוכרים בתערובת תפוחי עץ, המוגש עם גלידת וניל. מנה פשוטה וטובה, שתערובת האגוזים בה היתה ממכרת ממש.

 

 

 

בנוסף הזמנו ממתק גרוזיני עממי הנקרא צ`ורצ`חלה (26 ש"ח). מדובר באגוזים בציפוי רפרפת ענבים מתוקים. לממתק זה מראה לא סקסי בעליל שמזכיר קבנוס – ומרקמו צמיגי ומוזר. אולם לאחר שמתגברים על הרתיעה הראשונית ממנו, מגלים מאכל שונה - בעל טעם מתקתק מיוחד במינו.

 

 

ננוצ`קה חשפה בפנינו את המטבח הגרוזיני במלוא הדרו. האוכל פה אמנם אינו אנין או מעודן, אלא עממי ופשוט – אולם כל המנות שהוזמנו היו טעימות ומהנות. אין יותר מדי מסעדות גרוזיניות בארץ – ומהמבחר המצומצם ננוצ`קה לטעמי הטובה מכולן. מעבר לפן הקולינארי, הבילוי במסעדה, במיוחד בשעות הלילה, הוא חוויה יוצאת דופן – שכן אז אפשר לחזות בתל-אביב במיטבה.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת