00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

רורמה סבזי - צלי בשר ירוק

אתם בטח לא מבינים מאיפה צצתי עם מתכון עם שם כ"כ מוזר.
אז זהו, ביום שישי ארחתי בביתי את המשפחה של האיש ותכננתי להכין צלי בשר. כהרגלי בקודש אני חייבת לגוון, חייבת למצוא מתכון חדש/אחר/שונה/כזה שיעניין את הסועדים, יסקרן אותם ויחדש להם את המנות שנמצאות בדרך כלל על השולחן.
בחיפושי אחר מתכון מעניין נזכרתי בספר של גיל חובב "אוכל של סבתא" שנמצא אצלי על מדף הספרים. עילעלתי בו ונתקלתי במתכון המעניין הזה. מצרכים לא היו לי במלואם, אז אצתי רצתי לירקן ולחנות התבלינים הקרובה אלי, הצטיידתי בהמון עשבי תיבול ובלימון פרסי (תבלין שמעולם לא השתמשתי בו לפני) והתחלתי עם הבישול.
 
כמה מילים על התבשיל - "רורמה סבזי" זה מתכון פרסי שמאד מזכיר את החורש סבזי. "רורמה" פירושו "צלי" ו"סבזי" פירושו "ירק" וזה אכן צלי בשר מבושל עם המון המון ירק ורוטב לימוני משגע! בנוסף לכל החגיגה הזו שבסיר מתווספת שעועית אדומה או לוביה, שעושה נעים לעין וטעים לחיך.
 
רורמה סבזי - צלי בשר ירוק גיל חובב "אוכל של סבתא"
 
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים
1 קילו בשר בקר (מס` 5) חתוך לקוביות לא גדולות
4 לימונים פרסיים מיובשים שחורים (שמתי 3)
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור שמיר קצוף
צרור עלי סלרי קצוצים
צרור כוסברה קצוצה
צרור עלי חילבה (שמבלילה) קצוצים - אני לא שמתי
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
מיץ מ-3 לימונים
חצי כוס לוביה או שעועית אדומה יבשה - מושרית לילה ומסוננת.
 
אופן ההכנה:
1. מזהיבים את הבצל בשמן בסיר גדול. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים.
מוסיפים כוס מים ואת הלימונים המיובשים, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים ערבעים דקות.
2. מוסיפים את העשבים, מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומבשלים על אש גדולה 6 דק, עד שהעשבים מתרככים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים שעה ורבע.
3. מוסיפים את הלוביה ומבשלים עוד 40 דק` או יותר (יש לבדוק אם השעועית או הלוביה התרככו כפי שאתם אוהבים ולהמשיך או להפסיק את הבישול בהתאם).
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 5 דק`.
5. טועמים ומתקנים תיבול.
 
 אמור לצאת תבשיל בשר עם הרבה רוטב ירוק וחמוץ.
 מומלץ להגיש עם אורז לבן.
 את הלימון הפרסי אפשר לזרוק למרות שהפרסים אוהבים ללעוס אותם להנאתם.
 
 
 
 
 
הרמוניה של צבעים
 
 
 
 
 
בתאבון!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת