00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

זוזוברה

Zozobra, אריה שנקר 7, הרצליה

 

אטריות מהירות

 

בלי ששמנו לב זוזוברה כבר בת 10. אני זוכר היטב את ההתרגשות, ששררה בזמנו סביב פתיחת מקדש האטריות האסייתי הזה. היה בו משהו חדשני, הייטקי, מודרני – מהסוג שכמעט ולא היה מוכר עד אז בישראל. אם כיום נודלס אוכלים בכל מקום, אז אפשר לייחס את המהפכה בין השאר למסעדה הזאת.

 

הישיבה בזוזוברה היא בשולחנות עץ ארוכים ומשותפים. גופי תאורה משתלשלים מהתקרה הגבוהה - ובשעות הערב המקום אפלולי וסקסי. אם היה קיים קיבוץ בחוץ לארץ, אז חדר האוכל שלו בטח היה נראה ככה. מצד אחד יש פה אווירה של מזללת אוכל מהיר – ומצד שני של מסעדה מושקעת. המחירים סבירים – והמקום מושך אליו בעיקר צעירים ומשפחות.

 

 

תמיד כיף לראות טבחים אסיאתיים בפעולה – וכאן למרבה השמחה, המטבח פתוח וגלוי. הכל פה מתנהל בצורה מהירה, חדה, וידאו-קליפית, כזאת שמתאימה לתקופה. המלצרית שולחת את ההזמנה למטבח באמצעות מחשב כף יד – ועוד לפני שהספקת להגיד "פורסט גאמפ", המנות כבר עושות דרכן לשולחן. כל-כך מהר מגיע האוכל, שארוחה מלאה כאן לא נמשכת יותר מחצי שעה. באופן טבעי או שאוהבים את הקונספט הזה או שממש לא.

 

בעת האחרונה אכלתי בזוזוברה מספר פעמים. להלן הרשמים מהמנות שהוזמנו.

 

גיוזה (21 ש"ח). שלושה כיסוני בצק מאודים במילוי עוף, מולארד וג`ינג`ר טרי. מנה סטנדרטית לחלוטין.

 

 

סלט אצות (23 ש"ח). סלט קטן, חביב ומרענן.

 

נאגטס עוף (38 ש"ח). הציפוי היה פריך, לא עבה מדי - כך שטעמו של העוף היה דומיננטי. המנה היתה חמה והוגשה עם רוטב פיקנטי מוצלח.

 

 

בנקוק היט (46 ש"ח). זוהי אחת ממנות הדגל של המסעדה, הכוללת אטריות ביצים עם חזה עוף בקרמל שום חריף, נענע וסלט מלפפונים. הרוטב היה קצת גס, אך האטריות התגלו כטעימות להפליא. מנה טעימה ומשביעה.

 

 

פאד תאי (43 ש"ח). פאד תאי הוא המאכל התאילנדי הידוע ביותר בעולם – וגם בארץ הוא פופולארי מאוד. כאן מוגשות האטריות עם טופו (ניתן לבחור עוף או שרימפס במקום), בצל ירוק, נבטים ברוטב תמרינד ובוטנים. מנה פשוטה וטובה.

 

 

סומלא קארי קמבודי (49 ש"ח). מנה זו מכילה אטריות ירוקות עם עוף, חזיר, שרימפס – ברוטב קוקוס חריף ובוטנים. הרוטב הירקרק היה מעולה, עשיר בתבלינים ובטעם – והאטריות עבות מהרגיל. מנה מיוחדת במינה, אם כי חריפה מאוד.

 

 

אוקזקי אודון (48 ש"ח). אטריות אודון עם פרגית מעושנת וירקות ירוקים ברוטב מיסו אדום וסאקה. היתה זאת מנת הנודלס הכי פחות מוצלחת מבין אלה שהוזמנו.

 

 

ראמן עוף טריאקי (45 ש"ח). זהו מרק אטריות יפני, שכולל חזה עוף בגריל, נבטים, ביצה, תרד בציר שומשום קלוי. העוף הצלוי היה בסדר, אך המנה הכילה לטעמי יותר מדי נבטים. באופן כללי אני מעדיף את מרק הטום-יאם התאילנדי על פני מתחרהו היפני – הראמן.

 

 

נתחי חזיר ברוטב צ`ילי כאבי אינדונזי (45 ש"ח). המנה כללה אגוזי קשיו, בצל, סוכר דקלים וכוסברה. הבשר היה רך וטוב, אולם הרוטב היה כל-כך דומיננטי, עד שבשלב כלשהו היה קשה להמשיך לאכול ממנו.

 

 

מבר המיצים שמכיל משקאות אקזוטיים טבעיים שונים, הזמנו סמוי קוקונט (16 ש"ח). שהוא ברד קוקוס קר ומרענן.

 

 

קינוחים אסייתיים אינם נחשבים בד"כ לשוס גדול. זאת הסיבה שכאן, כמו במסעדת הג`ירף, המנות האחרונות שייכות לחלק המערבי של הגלובוס. הן אינן מיוצרות במקום – ומי שאמונה על הכנתן היא לימור אפרת, שפית ידועה המתמחה בתחום. להלן הקינוחים שהוזמנו:

 

ברולה סמיפרדו (29 ש"ח). שתי חתיכות ברולה חצי קפוא, מעודן - ולא מתוק מדי.

 

 

 

זוזוברה באונטי (33 ש"ח). מנה שמורכבת משכבות קראנץ` קוקוס ושוקולד עם סורבה קוקוס.

 

 

 

קרם קוקוס וקרמל (29 ש"ח) ברוטב פירות יער, ג`ינג`ר וסאקה.

 

 

מרקיז שוקולד בננה (33 ש"ח) עם גלידת קראנץ` בננה ורוטב שוקולד לבן.

 

 

כל הקינוחים היו מעולים בלי יוצא מהכלל - ולא היו מביישים אף מסעדת גורמה בתל-אביב.

 

בשורה התחתונה - אפשר להבין כיצד עשר שנים לאחר פתיחתה, זוזוברה זוכה עדיין לפופולאריות רבה. מסעדה אידיאלית לארוחת נודלס זריזה, טעימה ולא יקרה.

 

ציון: 3.5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 10/10/2010:

שנה חלפה מאז ביקורי האחרון כאן - והיום חזרתי לזוזוברה. הזמנתי 2 מנות בלבד, שתיהן מגזרת מאכלי האורז:

מסמאן קארי (44 ש"ח). המנה הכילה נתחי טופו, דלעת, קישואים, בוטנים כתושים ותבלינים טריים. מנה מוצלחת, אם כי הקארי בה פחות עשיר מזה המוגש במנה המקבילה במסעדת בית תאילנדי בתל-אביב.

הקה צ`זה (48 ש"ח). המנה הכילה חצילים, נתחי בקר ובצלים ירוקים בדבש, סויה, שום וג`ינג`ר. השילוב בין החצילים, הבקר הרך והרוטב המתקתק - היה מיוחד במינו. אני מתקשה להחליט איזה צ`זה מוצלחת יותר - של זוזוברה או של ג`ירף.


 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת