00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק ארטישוק ירושלמי מוקרם

ממש עכשיו העונה של הירק הטעים הזה שנקרא גם בטטה קסביה ושאליו נחשפתי רק בשנים האחרונות.
זה ירק שלדעתי מעשיר כל תבשיל שהוא נמצא בו. הוא מתאים לתבשילים של בשר ועוף, הוא הולך נהדר עם עוד ירקות בתנור, וגם במרק הוא פשוט מצויין.
נכון, קצת מעצבן לקלף אותו במיוחד בשורשים הפחות ישרים עם הצורות המשונות (מאד מזכיר בצורתו את הזנגוויל), אבל זה שווה את הטרחה (הלא כ"כ גדולה).
אומרים גם שהוא גורם לכאבי בטן, לא יודעת אם זה נכון, אצלינו זה עובר בשלום
 
קצת מויקפדיה על הירק הטעים והלא כ"כ פופולרי הזה:
 
 ארטישוק ירושלמי הוא צמח פורח מקומי לצפון אמריקה וקל לגידול. הוא משמש כירק שורש. הירק מכונה גם "בטטה קסביה".

לארטישוק ירושלמי אין למעשה כל קשר עם ירושלים, או עם ארטישוק, ושמו העברי התקני הוא חמנית הפקעות. החלק הראשון של השם נגזר ממילה דומה: כאשר התגלה הצמח לראשונה , נקרא Girasole, מילה איטלקית עבור חמניה, ומכאן שובש השם ל-Jerusalem. ארטישוק ירושלמי הוא זן של חמניה, מהמין Helianthus annuus. החלק השני של השם מגיע מהטעם של הפקעת, אשר דומה לטעם הארטישוק.

בניגוד לרוב הפקעות, אבל בדומה לחברים אחרים ממשפחת ה-Asteraceae (הכוללת את הארטישוק), הפקעות מאחסנות את הפחמימה אינולין במקום עמילן. משום כך, הם מקור חשוב של פרוקטוז עבור התעשייה.

 
מרק ארטישוק ירושלמי מוקרם
 
מצרכים:
6-7 שורשי ארטישוק ירושלמי - חתוך לקוביות גדולות
1 דלעת ערמונים קלופה ומנוקה מגרעינים - פרוסה לחתיכות גדולות
1 תפ"א גדול חתוך לקוביות
1-2 בצלים קצוצים
1 שמנת מתוקה 10-15%
 
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
2.5 כפות אבקת מרק פטריות
1 כף גדושה טרגון יבש
 
אופן ההכנה:
בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הירקות ומים רותחים עד לכיסוי + 2-3 ס"מ.
מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה נוספת וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
(אם אין בלנדר מוט ניתן להעביר בזהירות את תכולת הסיר לבלנדר רגיל).
 
מגישים עם קרוטונים או/ו כף שמנת חמוצה במרכז.
 
חייבת להגיד לכם שגם הילדים שלי, שהם בררנים גדולים באוכל, אכלו מהמרק הזה וביקשו עוד!
 
 
 ארטישוק ירושלמי
 
מחכים להכנס לסיר..
 
 בתאבון
 
עכשיו חסר רק חורף טוב, כזה  שמשאיר אותנו תחת הפוך וגורם לנו לרצות מרק חם וסמיך ממש כמו זה
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת