00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

אושפלאו של אמא

19/10/2009
אין תבשיל שמעורר יותר התפעלות בקרב אורחים שמגיעים, יותר מעוגת האורז ההפוכה עם תפוחי אדמה צלויים היטב שמכסים את החלק העליון.
ראיתי כבר המון מתכונים של האושפלאו ברשת. בכל בית מכינים את זה מעט שונה, בכל בית מוסיפים תבלינים שונים וביחד עם האורז יש הפתעות שונות בכל סיר.
אמא שלי את התבשיל הזה מכינה כבר שנים רבות כשעם השנים זה השתנה והותאם לטעמם של בני הבית.
הצימוקים ירדו, חזה העוף גם הוא ירד, ונותרנו עם פלאו (שנוטים לקרוא לו גם "אושפלאו") המכיל בתוכו תערובת של גזר, בצל ותבלינים מעורבים עם אורז וכמובן עם שכבת תפוחי אדמה צלויים, עליה תמיד כולם רבים .
ואמא שלי, בכלל בולגריה אבל את המתכון היא קיבלה מסבתי הפרסיה.
 
 
 
אושפלאו של אמא

מצרכים:
4-5 גזרים חתוכים לגפרורים
1 בצל גדול קצוץ
חופן צימוקים - לא חובה
חזה עוף חתוך לרצועות דקות
כמון
מלח
פלפל שחור
מעט קינמון

2 כוסות אורז
4-5 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים

אופן ההכנה:
בשמן זית מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן/לאדות עד לריכוך כמעט מלא.
מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא מלבין, מתבלים ומוסיפים את הצימוקים.

בסיר נוסף מטגנים מצד אחד את תפוחי האדמה, טיגון חלקי.

את האורז מבשלים עם 2 כוסות מים במשך 8 דק` - מתקבל אורז שבושל חצי בישול.

הרכבה:
בסיר טפלון רחב ועמוק מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית כאשר הצד המטוגן כלפני מעלה.
מעל תפוחי האדמה שופכים חצי מכמות האורז החצי מבושל - מעל האורז את תערובת הגזר והעוף ושוב את המחצית השניה של ה אורז.
מתבלים במעט קינמון וכמון מעל השכבה האחרונה (והמיושרת ) של האורז.
סוגרים את הסיר עם מכסה מרופד במגבת מטבח נקיה ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דק`.

לא מוסיפים מים לסיר!! האורז מתבשל מהאדים.

אפשרות נוספת להרכבה - ניתן לערבב את האורז החצי מבושל עם תערובת הגזר בקערה גדולה ורק אח"כ לשפוך את הכל מעל תפוחי האדמה.

בהגשה - הופכים את הסיר על מגש גדול כך שתפוחי האדמה נמצאים למעלה והאורז מתחת - כמו עוגה הפוכה.


גזר חתוך לגפרורים מטוגן ביחד עם בצל (וגם עוף וצימוקים אם רוצים)
 
 
מסדרים שכבות בסיר - תפ"א, אורז, גזר ושוב אורז
 
עוטפים את המכסה במגבת, סוגרים את הסיר ומבשלים 45 דק` על אש קטנה
 
 

הופכים ונהנים
 
 
רצוי להכין את האושפלאו סמוך למועד ההגשה ולהגיש אותו חם!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

59 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת