00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

פאד תאי -

 

 

[פאד-תאי עם אטריות אורז]

 

שבוע שעבר [הרשומה עולה שוב, לאחר הכנת המתכון וצילומו מחדש]. התחשק לי כל כך להכין "פאד-תאי" - שילוב של אטריות וירקות מוקפצים מהמטבח התאילנדי. קצת מסובך היה להכין פאד-תאי כשהזכרון הכי שנצרב הוא בבלוטות הטעם ממנה כזו שאכלתי לפני כעשרים שנה, במסעדה תאילנדית אמיתית ואז היתה אטרקציה אמיתית : השנגרילה באורכידאה.

 

חיפשתי בכל הרשת מתכונים והחלטתי לעשות מיש-מש. זו גם היתה התוצאה.

 

באותו יום באופן מסונכרן ומפתיע, יצא לאוויר העולם הספר "מאסיה באהבה" של רות סירקיס. הזכרתי את הפאד-תאי באזני נורית וכנראה שבעל ההוצאה שמע את בקשתי והוא שחרר לרשת שני מתכונים בהמשך לקידום מכירות הספר. אחד מהמתכונים הוא של הפאד-תאי.

 

אתמול, לאחר שקראתי את המתכון ברשת וראיתי את התמונות החלטתי שתיכף כשהשבת יוצאת אני בסטימצקי. הרגשתי שאני חייבת לרכוש ספר זה ולא להסתפק במתכונים ברשת.

 

צאת השבת. אני בסטימצקי. מופתעת לטובה כי הספר במבצע. על כל קניה בחנות (אפילו של כרטיס ברכה או סימניה) רוכשים את הספר ב-29 שקלים.

 

מאחר והתכוונתי להוציא הרבה יותר על ספר זה החלטתי לטייל בין מדפי ספרי הבישול ולרכוש לי עוד ספר אחד שתמורתו אקבל ספר שווה ערך במתנה (1+1).

 

המוכרת מיהרה להמליץ על מספר ספרים. לקחתי אותם בידי וממש לא הבנתי על מה ספר. אם ספר מסויים (בלי להזכיר שמות) מביא לי תמונות שאותם אפשר לראות בכל מגזין. חמש דפים כאלו של תמונות : רכבות בניינים ועוד. בשביל זה אני לא קונה ספר. היא ניסתה גם ספר בישול מרוקאי. דפדפתי וויתרתי. אני מכירה. ניסיתי גם לקחת ספרים נוספים וכלום לא עניין אותי.מזל שלא התפתיתי. החלטתי שבאתי למטרה אחת והיא הספר של רות ואותו אקח בלבד.

 

רכשתי, משם המשכנו לסופרמרקט בתי ואני לרכוש את כל המוצרים החסרים: בעיקר כרוב סיני ונבטים והגענו הביתה עם שעה של רווח בלבד עד שהרכבת של הילדה לוקחת אותה לתחילת שנת לימודים.

 

הכנתי עבורה פאדתאי. את המתכון קראתי פעמיים. הכנתי את כל המוצרים על השיש. כשמכינים באהבה הכל הולך בקלות. פתאום, לגפרר את הגזר נראה ממש פשוט וקל, וכנ"ל שאר הקיצוצים והחיתוכים שהופכים הכנת ארוחה סינית/תאילנדית כו`... לטורח. כאן הרגשתי שאני עושה הכל בקלילות. משהו מההוראה וההתכווננות של המחברת כנראה עובר בין דפי הספר, אחרת איך זה שזו הפעם הראשונה שבה אני הולכת בדיוק לפי הכללים? וההוראות...

 

הספר במקורו נכתב עבור הישראלי הממוצע שכבר התנסה בטעימות מאכלים אלו. רות פישטה את ההוראות וההכנה ועם זאת התוצאה היא אותה תוצאה : גם כמו בתמונה, גם כמו במסעדה והטעם מבטיח ומקיים.

 

הכנו את הפאתאי לפי ההוראות, וזו התוצאה:

 

 

כמה מסקנות מתבקשות מהכנת המתכון הראשון מהספר:

 

1.   כשמקפיצים, מתכוונים להקפיץ ולא לבשל. מתחילת תהליך הטיגון/ערבוב עוברות לפחות כ-10 דקות עד לסיום כך שהכל מספיק להתבשל ואין צורך להוסיף עוד דקה או שתיים לגזר בנפרד, גם אם חושבים שצריך ,יש הגיון כל כך הגיוני - בסדר הכנסת המרכיבים לווק. חשוב ללכת לפי הסדר.

 

2. תמיד, תמיד להכין הכל מראש. כך לא שוכחים כלום, לא נלחצים ולא מוסיפים דקה או שתיים לזמן בישול של מרכיב כלשהו שהופך את התוצאה הסופית למשהו מסמורטט.

 

3. להכין על השיש [וזה בדיוק מה שעשיתי] את כל הקערות בשורה לפי סדר הכנסה לווק. בחיי זה עובד.

 

 

ולסיום: הטעם. כולם אכלו ונהנו. הבת התמוגגה מהטעם. הילד שבשבוע שעבר פשוט לא הבין מה זה האטריות/פאד-תאי וסירב לטעום, ישב הפעם וחיסל צלחת שלמה וביקש עוד [מה שלא היה]. גם הבעל טעם ושיבח.

 

סוד הטעם במרכיבים ובבטנים הקצוצים. לא לוותר על הבטנים.

 

4.   אנחנו השתמשנו באטריות רגילות להכנת הפאד-תאי ולא באטריות אורז.

 

5. לפי החיך שלנו - צריך להוסיף עוד כף או שתיים של צ`ילי מתוק וסויה להדגיש טעמים.

 

6. המתכון באמת פשוט להכנה. יכול להיות פתרון לארוחת ערב קלה.

 

 

הכנות מוקדמות:

 

 

 

 

ותמונה לסיום עם הספר ברקע:

 

 

 

 

רק בערב מאוחר ישבתי לקרוא את הספר. כן לקרוא. כי מעבר למתכונים יש המון סיפורי מסע, תמונות מסין יפן הודו ותאילנד. תמונות גם של אוכל וגם של מקומות יפים ואקזוטיים.

 

הספר מעוטר במוטיבים מהמזרח בטוב טעם.

 

העיקר: התמורה היא הרבה מעל הציפיות. נבחרו מתכונים קלים ופשוטים שמותאמים להיצע השוק הישראלי. וגם אם אין מרכיב עיקרי כזה או אחר, אפשר יהיה לאחר שמבינים את `אופן הבישול` האסייתי לגוון ולהעז לעשות שינויים כאלו ואחרים. הספר כשר כמובן.

 

ואחרי שדיברתי כל כך הרבה, הנה המתכון למי שמעוניין להכין:

 

פאד-תאי עם עוף וירקות  (מתוך הספר "מאסיה באהבה" מאת רות סירקיס  )

לא תהיה זו הגזמה לומר כי ה`פאד-תאי` הוא המנה התאילנדית הידועה ביותר בעולם. זוהי מנה שעיקרה איטריות שמוקפצות, או מטוגנות, עם שפע של ירקות צבעוניים ופריכים, מתובלת בתבלינים ורטבים תאילנדיים טעימים.

המנה כוללת גם מרכיב חלבוני ומשביע. לפעמים עוף וביצים, כמו במתכון להלן, לפעמים יש בה מתנובת הים ולפעמים היא צמחונית. ניתן לגוון אותה מאוד על ידי צירופי מרכיבים שונים, וזה מה שאמנם עושים במסעדות ובדוכני הרחוב בבנגקוק.

נדמה שאי אפשר לאכול את אותו פאד-תאי פעמיים, כי בכל פעם הוא שונה, אבל תמיד טעים ומהנה.

2 עד 4  מנות


חומרים

איטריות: 200 גרם (כחצי חבילה) איטריות אורז ברוחב 5 מ"מ


שמן מתובל:
2 כפות שמן
חצי כפית שום כתוש
חצי כפית ג`ינג`ר טרי מגורר
1 כפית רוטב צ`ילי מתוק

ירקות:
רבע כרוב סיני, פרוס גס
2 גזרים, פרוסים
חצי קופסה נבטים סיניים  
1 בצל ירוק, קצוץ


חלבונים:
200 גרם חזה עוף או `פרגית`, חתוכים דק
2 ביצים טרופות


רוטב:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון או ליים
קורט סוכר
מלח, פלפל שחור
2 כפיות  שמן שומשום


קישוט:
עלי כוסברה
חצי כוס בוטנים מטוגנים, מרוסקים גס
משולשי לימון ירוק


הכנה

משרים את האיטריות במים קרים 20 דקות. שופכים את המים וחותכים את האיטריות במספריים לחתיכות קצרות. יוצקים על האיטריות מים רותחים. משרים עוד 10 דקות עד רבע שעה. מנקזים את שארית המים.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום, הג`ינג`ר והצ`ילי כדי לתבל את השמן. מוסיפים את הכרוב והגזר וכן את חתיכות העוף ומטגנים 2 דקות.

מזיזים את העוף והירקות לצד אחד של המחבת, ומטגנים את הביצים בחלק הפנוי. את החביתה שנוצרת מפוררים לפירורים.

מוסיפים למחבת את האיטריות המרוככות והמנוקזות. בוחשים ומערבבים עם הבשר והביצים. יוצקים את רוטב הסויה, מיץ הלימון, הסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם. מטגנים על חום גבוה דקה או שתיים עד שהכל מתחמם ומתערבב.

מוסיפים למחבת שעל האש את הנבטים והבצל הירוק ומערבבים חצי דקה. מזלפים את 2 כפיות שמן השומשום.  

מקשטים בעלי כוסברה טריים, בוטנים קצוצים ומשולשי לימון ירוק. מגישים חם.

 

 

 

 

 

 

כאן בקישור תוכלו למצוא את ההמלצה של עידן וייסמן לספר "מאסיה באהבה" עם מתכון נוסף: http://www.nuritha.co.il/a345526-מאסיה-באהבה-רות-סירקיס-ספר-בישול

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת