00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

סלט פומלה וייאטנמי

הסלט הבא מכיל בתוכו שילוב טעמים מיוחד של מתוק, מלוח וחריף בחבילה אחת שעושים ביחד מסיבת טעמים בפה
 
המתכון פשוט להכנה, ולוקח כ- 30 דק`, כולל פירוק הפומלה והכנת רוטב הצ`ילי. מהיר יותר אם משתמשים באריסה שיש כבר בבית :).

טעמנו את הסלט במסעדה וייאטנמית בעיר, היה מאוד מעניין, ביקשנו את המתכון והרי הוא לפניכם, בתיאבון :

לסלט:

1 פומלה מפורקת לחתיכות קטנות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות וארוכות
2 כפיות מלח
1 גזר חתוך לרצועות דקות וארוכות
3 בצלי שאלוט חתוכים דק או לחילופין 1 בצל סגול
3/4 כוס עלי נענע
1/4 כוס בוטנים

לרוטב:

2 כפות רוטב דגים
1 וחצי כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף מים
2 כפות סוכר
2 כפות רוטב צ`ילי ושום (מתכון והסבר למטה) ניתן להחליף באריסה - אם אתם לא אוהבים חריף, ניתן לשים כף אחת

אביזרים נלווים:

קערה
מחבת
כף עץ
קערה קטנה

אופן הכנה:

רוטב צ`ילי ושום:

זהו רוטב מקומי הנמכר כאן בכל סופר, מאוד חריף ומוסיף המון טעם לתבשילים שונים (אורז מטוגן, מרקים וכו`...).

רכיבים:

250 גרם צ`ילי
6-8 שיני שום
3-4 כפות חומץ לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כף סוכר

אופן הכנה
חותכים את ראשי הצ`ילי

 
מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר וטוחנים היטב (זהירות ! שאיפת אדי הרוטב מובילה לשיעול מסיבי  , בהצלחה...).
 
 
 
ועכשיו לאופן הכנת הסלט:
 
מניחים את רצועות המלפפון בקערה, זורים 2 כפיות מלח על מנת להוציא עודפי נוזלים (להניח בצד כ 15 דקות).
 
מטגנים במחבת את בצלי השאלוט והשום עד להשחמה קלה ומניחים בצד להתקרר
 
 
לסחוט היטב את המלפפון מהמים (עם היד) ולהכניס את כל הרכיבים לקערה.
 
 
לערבב את חומרי הרוטב בקערה, לשפוך על הסלט ולערבב היטב.
 
 
בתיאבון ושבוע נפלא :)
 
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת