00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת שוקולד עשירה מאד

 
היום לא התחשק לי לבשל. מן ירידת מתח שלאחרי החגים. לעומת זאת, לאפות לא היתה לי בעיה בכלל. ורציתי להתנסות בהכנת שתי עוגות מכאן מהבלוגיה.
 
העוגות שנבחרו: עוגת שוקולד ועוגת גבינה מהבלוג של  infinityforcook, "מתקמחים, אפיה ובישול".
 
זו הפעם הראשונה שאני `משקיעה` בכמות כזו של שוקולד בעוגה. זו לא העוגה הרגילה של קמח, קקאו ועוד.... המרכיבים כאן מאד שונים: 1/2 ק"ג שוקולד מריר, חמאה, מעט מעט קמח, והאמיצים מוזמנים להמיר מחצית מהחמאה בשמן זית.
 
אני אמיצה.
 
החלטתי ועשיתי.
 
התוצאה פשוט עולה על כל הציפיות.
 
בתחילה חששתי שאולי לא הבנתי נכון ו-50 גר" קמח זה מעט מדי. אבל סבלנות.
העוגה נאפית, ותופחת יפה. הנה כך היא נראית איך שהיא יצאה מהתנור.
בתמונה למעלה העוגה הפוכה לאחר שהוצאתי אותה לצינון מהתבנית.
 
 
 
לאחר שהעוגה הצטננה, היא קיבלה ציפוי קריספי של סנטימטר לפחות, ובפנים המרקם שלה מאד עשיר ורך. מרקם שדומה לפודינג.
 
אפשר לחמם במיקרו או בתנור מס` דקות לפני הגשה ואפשר להגיש קרה לחלוטין. 
 
 
 
איך מכינים :
 
עוגת שוקולד
[המתכון במקור כאן]

500 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה.
קורט מלח.
45 גרם חלב.
6 ביצים.
50 גרם סוכר
50 גרם קמח תופח

1. ממיסים שוקולד וחמאה, כשמוכן, מוסיפים מלח.
2. בזמן ההמסה, מקציפים היטב את הביצים והסוכר.
3. מוסיפים את החלב לתערובת הביצים והסוכר.
4. מאחדים בין המסות.
5. מוסיפים קמח, מערבבים שוב ויוצקים לתבנית.
6. אופים. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. במשך כעשרים דקות. יש לחמם היטב את התנור מראש.
 
 
 

 
הערות:
1. את תערובת השמן הוספתי למסת השוקולד רק לאחר שהסרתי מהאש. כך התקררה מסת השוקולד והיתה מוכנה להתערבב עם תערובת הביצים/סוכר/חלב.
 
 2. הערה של "אינפיניטי" : גם אם העוגה לא נאפית לגמרי במסגרת ה-20 דקות, לאחר שהיא מתקררת היא מתייצבת ונשארת לחה מבפנים. אפשר לחמם ולהגיש עם גלידה.
 
3. שלושה אנשים טעמו מעוגת השוקולד. אף אחד לא הבחין בטעם שמן הזית. אינפיניטי אומר שהוא משתמש בשמן זית של מסיק שני/שלישי שהוא מאד מר , מה שמדגיש את המרירות של השוקולד. כאן אני כבר לא אמיצה. ואני אשאיר את המתכון כפי שהוא לאפיה בפעם הבאה.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת