00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

סלט "פשה"

 
 
כשאנחנו רוצים להכין בבית סלט עדשים. אנו אומרים שאנו מכינים "סלט פשה".
 
זה לא השם של הסלט הזה כמובן, את השם הענקנו לסלט אחרי שטעמנו ב"מסעדת פשה" בת"א, לפני כארבע שנים. בשבילי זה היה חידוש לאכול סלט שמורכב מעדשים וירק וגם להגיד שזה טעים מאד. בד"ר עדשים נכנסים אלינו לתבשילים של מרקים בלבד. גם עם מג'אדרה אני לא מסתדרת.  הילד הקטן אהב מאד. ביקשנו את המתכון. קיבלנו אותו מהמלצרית החיננית והיא כתבה אותו עבורנו מפי השף במסעדה, על דף חשבון ומאז המתכון נשמר אצלנו על הדף המקורי. [הוא היחידי שלא עבר לכרטיסיה].
 
מה כל כך מיוחד בסלט הזה?
 
ובכן: המרקם, הטעם, שילוב הצבעים והטעמים והוא גם בריא מאד. יכול לשמש כארוחה עיקרית לצמחונים וטבעונים.
 
איך מכינים???
 
משרים עדשים חומות  * או שחורות למספר שעות.
 
מבשלים את העדשים עד להתרככות - אה לה דנטה ובנקודה הזו עוצרים בישול. בערך עשרים דקות. מסננים שוטפים מייד במים קרים על מנת לעצור בישול  ומפזרים קוביות קרח על העדשים בקערה.
 
קוצצים בצל סגול,  קוצצים גם כוסברה, קוצצים נענע, חותכים חצי לימון לקוביות קטנטנות, ואת החצי הנותר סוחטים למיץ.
 
כשעדשים מסוננות לגמרי מנוזלים, מוסיפים לתערובת הבצל הנענע הכוסברה והלימון. מתבלים בפלפל,מלח ושמן זית.
 
הטעם הדומיננטי של התבלון הוא טעם הלימון. חגיגת הצבעים מוסיפה לסלט הזה המון - סגול/חום/צהוב וירוק - והפתעת הטעם. שאפשר לאכול עדשים בתור סלט....
 
בתאבון.
 
 * אם אין עדשים חומות אפשר עדשים ירוקות.
 
 
כל הסלטים שפורסמו עד עתה בבלוג

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת