00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

קריוטוש תוצרת בית

 
 
 
בכל פעם כשאנחנו אוכלים בחוץ "קריוטוש" - מאפה שמרים הונגרי, אני מבטיחה לעצמי שבפעם הבאה אני מכינה בבית.
 
"הפעם הבאה" הגיעה שלשום.
 
הכנתי בצק:
 
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה שלמה
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1.5 כוסות חלב
 
עיבדתי את כל המרכיבים לבצק גמיש ורך. לישה שניה לאחר כשעה.
 
הבצק הלך לנוח במקרר, לפחות לשש שעות.
 
לקראת הערב, גלגלתי על מערוך ואפיתי.
המערוך ניצב בשיפוע על המדף בתנור.
 
התוצאה לא הצליחה. הבצק היה עבה מדי. ולא התבשל כמו שצריך.
 
היום ניגשתי שוב למלאכה:
 
כשהבצק קר מאד. רידדתי על משטח השיש. חשוב לרדד ולא ללפך בצק כשהוא מגולגל כמו נחש. לאפות כמה שיותר קרוב לרידוד ולא לתת לבצק לתפוח .
 
רצועה אחת לופפה על המערוך.
 
לאחר מכן יש לגלגל את המערוך על סוכר שפוזר על השיש.
אפשר למרוח חמאה לפני הסוכר. אני ויתרתי על החלק הזה.
 
 
ולהכניס לתנור חם מאד לאפייה - על המדף הגבוה ביותר- לפחות 250 מעלות, למשך 20-25 דקות.
 
הרעיון הוא (ראיתי תוך כדי צפיה ביו-טיוב) שהסוכר יישרף ויתקרמל.
 
אני הייתי זו שצריכה לסובב ולסובב את המערוך:
 
זו התוצאה:
 
 
 
 
 
 
 
שלב ראשון רידוד בצק דק ולגזור ממנו רצועה דקה.
ללפף על המערוך.
 
להטות בתנור את גלילת הקריוטוש.
 
 
 
לסובב לקראת מחצית זמן אפייה.
 
 
אפייה על חום גבוה!
לכוון כך שהתנור יחמם רק מחימום עליון.
אם אתם חסים על המערוך, לפפו נייר כסף בקצותיו או שתעמידו את
הקריוטוש באמצע התנור ולא על המדף הגבוה ביותר.
 
כשהקריוטוש מוכן, אפשר למרוח עליו חמאה מומסת ושוב לטבול בסוכר.
 
לקרר מעט,
 
ואפשר לאכול:
 
 
 
 
 
 
 
.
 
בפעם הבאה ננסה קיורוטוש עם אגוזים ועם שוקולד בתוך הבצק.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת