00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קרם ברולה

קרם ברולה זה אחד הקינוחים  שתמיד נראה לי כקינוח שצריך להשאיר לשפים להכין, ומי שלא ממש מבין לא צריך להתעסק עם זה.
אז זהו, טעיתי ובגדול! הסיפור הוא לא כזה גדול. ההכנה קלה אם נצמדים להוראות! וכל הסיפור לא ממש לוקח המון זמן.
ואיך בכלל חשבתי להכין את הקינוח הזה? האיש היקר שלי קנה לי ברנר קטן למטבח! משהו שתמיד רציתי שיהיה לי.
אז אם יש ברנר צריך להכין איתו משהו כשההתלהבות בעיצומה .
מיד קניתי מקלות וניל וחיפשתי את המתכון האולטימטיבי לקרם ברולה באינטרנט. שם נתקלתי במדריך המלא לקרם ברולה שכתבה יעל גרטי הכשרונית. אני שיניתי מעט מאד מהמתכון המקורי כי בכ"ז לא רציתי להתעסק עם שינויים במתכון כל-כך עדין ומדוייק, אבל נורא בא לי להוסיף עוד מקל וניל בשביל להעצים את הטעם, וויתרתי על תוספת האלכוהול. (את המתכון המקורי ועוד המון טיפים, ראו בקישור המצורף.)
אז זהו, הכנתי, הגשתי לאורחי והשמנתי מהמחמאות  טוב נו, גם מהקרם .
 
 
קרם ברולה קלאסי
 
 המרכיבים ל-6 מנות:

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 32%-38% -  אפשר להמיר חלק מהשמנת בחלב!

תוכן מ-2 מקלות וניל או 1/2 כפית משחת וניל

4 חלמונים מביצים מס` 1

2 כפות גדושות סוכר

לקירמול: 6 כפות סוכר חום דמררה או סוכר רגיל

 

אופן ההכנה:

1. על תבנית תנור או פיירקס מניחים מגבת ועליה שישה כלים חסיני חום.
2. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
3. את השמנת עם תוכן מקלות הוניל מחממים עד לסף רתיחה כאשר במקביל טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת עיסה אחידה, בהירה ותפוחה מעט.
4. בקומקום חשמלי מרתיחים ליטר וחצי מים.
5. לאחר שהשמנת מוכנה ותערובת הביצים תפוחה ואחידה, מאחדים את שתי המסות לאט ובזהירות. בזרזיף דק שופכים את השמנת אל הביצים תוך כדי טריפה מתמדת של התערובת, עד לאיחוד של שתי המסות.
6. מסננים את התערובת במסננת דקה ויוצקים לכלים.
7. את התבנית עם הכלים האישיים מכניסים לתנור, ורק אז מוזגים את המים הרותחים לתוך התבנית עם המגבת. זהירות - אסור למים לגעת בתערובת שבכלים!!
8. אופים במשך חצי שעה עד שהתערובת מתקשה. אפשר לוודא אם הקרם מוכן ע"י טילטול של הכלי קלות.
9. מוציאים את הכלים להצטננות בטמפ` החדר למשך 30-60 דק` ואח"כ לצינון במקרר ל-4 שעות מינימום עם עדיפות ללילה שלם.
10. לפני ההגשה מפזרים כף סוכר על כל אחד מהכלים ושורפים בזהירות את הסוכר בעזרת הברנר, עד קבלת מראה קרמלי-שרוף.
מגישים ומתענגים.
 
המדריך המלא להכנת קרם ברולה של יעל גרטי. כאן תקבלו את כל הטיפים להכנת קרם ברולה מוצלח!
 
 
 
טורפים את הביצים עם הסוכר ובמקביל מחממים את השמנת עם הוניל.
 
מסדרים את הכלים בכלי עם מגבת על התחתית ולאחר הכנסת התבנית לתנור, מוסיפים לתבנית מים רותחים עד לחצי גובה הכלים הקטנים.
 זהירות - אסור שהמים יגעו בקרם!
 
הכלים יצאו מהתנור אחרי 30 דק` אפיה ומצטננים בחוץ כשעה,
אח"כ למקרר למינימום 4 שעות.
 
 
 מוכן
 
  לפתוח פה גדול... 
 
 
 שבוע נעים וטעים לכולם 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

61 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת