00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

רולדת לחם

14/10/2009
 
 
אין שום חדש בלחם צימוקים או לחם אחר שאופים בבית חוץ מאשר העובדה שהחלטתי להתפיח אותו בסיבוב ההתפחה השני בתור רולדה המחביאה בחובה שקדים מרוסקים, צימוקים וחמאה מומסת.
 
 
מאז תחילת וירוס ה"שמרת" אני נוטה לאפות בכלים חד פעמיים אלא שאזלו . ניצלתי תבנית קוגלהוף ותודו שזה נראה כעוגה יפייפיה. האמינו לי, זה לחם.
 
 
טעמתי את הלחם עם גבינה צהובה, עם קוטג` ובצל ירוק וגם עם ריבה כדי להחליט מה הולך הכי טוב וטרם הגעתי למסקנה.
 
אפשר בהחלט לאמר שהלחם הזה הולך עם הכל.
 
 
 
 
 
 
4 כוסות קמח לבן - מנופה
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר
3/4 כף שמרים יבשים
2 ביצים טרופות
20 גר` חמאה
1 כוס חלב שהורתח והתקרר
 
 
100 גר` צימוקים
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר חום
70 גר` חמאה מומסת
קמצוץ קינמון
 
 
 
 
 
 
מחממים מעט את החלב והחמאה ביחד בסיר קטן ונותנים להתקרר. להיזהר לא להרתיח את החלב.
 
מכניסים לקערה קמח ומערבבים עם המלח. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים שוב היטב.  יוצרים גומה במרכז הקערה ושופכים לתוכה את הביצים והחלב ומערבבים לבצק הומגני וגמיש.
 
מכסים את הבצק בניילונית או מגבת עבה ומשאירים להתפחה לכשעה.
 
ממיסים את החמאה ומקררים.
 
מברישים בחמאה את תבנית הלחם ומפזרים מעל סוכר חום ומעט קינמון.
 
 
 
 
 
 
 
מוציאים את האויר מהבצק ומרדדים אותו.  מברישים בחמאה הנותרת וזורים מעל שקדים מרוסקים וצימוקים.
 
 
מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית. מכסים שוב להתפחה של כמחצית השעה.
 
מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים בין 30 - 35 דקות עד שהלחם השחים . הופכים מיד את הלחם על צלחת הגשה ומניחים לצינון.
 
 
בתיאבון.
 
 
אלינוער
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת