33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

מרק של אושר ועושר...

מי לא אוהב מרק טוב ביום סגריר - שיקום!
מה עוד שהמרק מכיל הכל!
ומעורר את כל החושים.
 
אז, איך שהתענן לו קצת, מיד עולה בי הטעם והחשק לארוחה רטובה ומלאה.
פתחתי את המקרר ומיד קפצו אלי כל המצרכים ושאגו: "קחי אותי, קחי אותי"
שאסרב?
הוצאתי הסירים והתחלתי.... 
 
המצרכים:
למרק
1 קישוא חתוך קטנטן
2 גזרים, כנ"ל
1 בצל , לאוהבים
2 עגבניות מגוררות
3 כפות רסק עגבניות מוכן
1 כף קטשופ
3 שיני שום (אצלי בתיון, ראה טיפ`טן).
כפית פפריקה
מעט פפריקה חריפה.
1/2 כפית כמון
כף גדושה אבקת מרק עוף
1/2 קופסא כרוב כבוש -כולל המיצים.
מלח+פלפל שחור
3 כפות אורז
 
לקציצות
300 גר` חזה עוף טחון
חופן יפה של פיטרוזליה
1 שום
1 תפוח אדמה מרוסק (אני טוחנת הכל עם הבשר)
1 ביצה
3 -4 כפות אורז שבושל למחצה.
מלח ופלפל
 
להכנה
את הקישוא, (הבצל), והגזר מטגנים בטיגון קל,
אליהם מוסיפים את העגבניות המגוררות ואת רסק העגבניות, הקטשופ, התבלנים ו כ- 10 כוסות מים. בוחשים היטב ונותנים להם להתבשל ביחד. (עדין ללא הכרוב הכבוש, שיחכה..).
בינתיים מכינים את תערובת הקציצות - מערבבים היטב את כל המרכיבים (כולל האורז העשוי למחצה).
כשהמרק רותח ואומר:"מוכן אני"! צרים כדורים קטנים ומטילים לתוך הסיר המבעבע.
מוסיפים את 3 כפות האורז (של המרק).
ורק עכשיו מוסיפים את הכרוב הכבוש שחיכה בסבלנות ראויה.
טועמים (משפרים)
נותנים לכולם לשהות ביחד (עד שהאורז, מוכן).
פורסים לחם טרי, טרי מרוח ב....
מגישים לשולחן.
ותאמינו, לא צריך לקרוא לאף אחד להצטרף, הריח המתפשט עושה את העבודה. 
 
 
* לא הספיקותי לצלם את המרק. אך מכיון שטחנתי הרבה יותר מידי בשר ושו"ת, הכנתי את הקציצות הנותרות ברוטב ואותן צילמתי:
 
טיפ`טן - אם אתם רוצים לצלם מרק כזה, כדאי להיות עם המצלמה בהיכון, תתכוננו הוא נטרף כל כך מהר, שלא תספיקו לצלם...... בקיצור, מצלמה בהיכון, תמיד!
 
 
"בחירת העורך שלי": הבלוג של "פרולה פרולה פרונת"... יופי של רשומות. http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=NOOSA
 
 
 
 מכיון שלא הצלחתי לצלם את המרק, כפיצוי, הכנתי כרטיס ברכה מעוצב לטבח/טבחית....
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת