00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

כבדי עוף עם ליקר דה קסיס

כבדי עוף עם ליקר דה קסיס
המפגש שלי עם המתכון הזה היה סוג של ברירת מחדל.

"לא היה זה, אז קניתי את זה"...

הלכתי לסופר כדי לחפש גרנד מרינייה לאיזו עוגה שתכננתי לאפות  .

שיטוט קצר על מדף הליקרים חשף אותי לליקר שלא הכרתי קודם.

ליקר דה קסיס.

אודה ולא אבוש, אני סתומה בלטה בכל מה שקשור באלכוהול.

פעם אחת ויחידה בחיי שתיתי  אלכוהול  במסיבה  וזה נגמר באשפוז של שלושה ימים בבית החולים.

אני ואלכוהול לא חברים טובים  ואפילו בקידוש של ערב שבת אני רק טובלת את האצבע ועושה בכאילו שאני טועמת.

לא אוהבת שום סוג של הנוזל הזה, וכן, זה כולל שמפניה ואפילו בירה וליקרים.

מ`לשות, כזאת אני.

היין היחידי שמצליח להגיע לתוכי הוא יין שנכנס לסיר, כלומר יין שעבר בישול.

אז כן, אני לא שותה, א-בל ... ופה יש אבל גדול, אני מעריכה מאוד יינות איכותיים וזה בא לי מהבית כי אבי עליו השלום היה פריק גדול של יינות.

בביתנו לא הייתה ארוחה ללא יין טוב.

הוא לא הסתפק ב"אדום עתיק" של פעם, אלא ממש השקיע בבקבוקים איכותיים , ולא היה דבר כזה אוכל ללא יין  אפילו אם זאת הייתה סתם ארוחת צהריים פשוטה.

ביס ושלוק של יין היה בגדר מאסט אצלו.

אז שיהיה ברור  כבוד שורשי ליין יש לי, רק אין לי הידע .

אני מעריכה מאוד אנשים שמבינים בתחום ואני תמיד מוצאת את עצמי מקשיבה בלהט לכל מה שהם אומרים .

עד כה די ברחתי מכל הקטע הזה כי רוב הזמן  הייתי עם תרופות וידוע שתרופות ויין לא הולכים אנגוז`ה, אז לבינתיים אני בנבצרות מתמשכת.

אני מאמינה שאני צריכה לעבור איזשהו שינוי בקטע וללכת צעד אחר  צעד ולרכוש לעצמי חיך קצת יותר אנין,  כי רק לבשל עם יין זה לא מספיק.

משום מה נראה לי  שאוטוטו זה יגיע , הלימוד הזה....

 

בכל מקרה, הלכתי לחפש את הליקר הזה של העוגה  ומ`לשות, לא היה.

היה לימונצ`לו, היה קלואה, היה בייליס והיה גם ליקר דה קסיס.

לרגע שכחתי להתעצבן שאין  גרנד מרינייה, כי התלהבתי מהקסיס.

למה?

כי חשבתי על זה שעדי, הבת המהממת שלי, מטורפת על פירות יער והקסיס הזה עשוי מאותם פירות קסומים.

אז ישר לקחתי את הבקבוק של ייקבי בנימינה ושמתי בעגלה.

ידעתי שבאיזשהו שלב אעשה בו שימוש, גם אם זה לא ממש קשור לנערה בת 16 (עוד לא...).

 

וההזדמנות הזאת הגיעה די מהר...

לפני יומיים קיבלתי הודעה שיש לי אורחים.

האמת היא שהמילה אורחים היא מילה אהובה בד"כ, אבל לא כשאני עוד לא מאורגנת בבית מבחינת ארגזים , אבל יאללה, אמרו שהם בדרך, אז כבר אי אפשר ללכת אחורה.

עכשיו מה שצריך זה אוכל.

ואוכל כשהמטבח עוד לא מאורגן ואני לא מוצאת את כל הכלים האהובים עליי זוהי לא משימה פשוטה.

בכל מקרה הסתכלתי מה יש והחלטתי שאני הולכת על פשוט , מהיר וטעים.

כבד עוף ... כמעט כולם אוהבים אז זה הימור בטוח, נוסיף לזה איזה  אורז חתיך  וקצת סלטים והנה יש לי  אחלה ארוחה באפס השקעה.

הלכתי על זה.

הדבר היחידי שהוספתי היו פוקאצ`ות שהכנתי בתנור של אחותי, כי התנור המהמם שלי לא הפנים עדיין שהוא תנור ותפקידו לפעול כשאומרים לו לעשות כן, אז לחיי האחות המדהימה שגרה לידי .

 

 

ומה עושים עכשיו?

אמרנו כבד.

כבד לדעתי זה אחד מחומרי הגלם הכי טובים שיש  כי בכל צורה שלא תכינו אותו עם קצת מלח ופלפל שחור הוא ייתן תמורה מלאה למאמץ.

ובכל זאת רציתי משהו שהוא קצת "חגיגי" כדי לעשות דאווינים קלים על האורחים (בכל זאת מדובר באיזה שניים שאני לא מכירה, אבל החשמונאי לא הפסיק לספר להם שאשתו תותחית מטבחית, אז אסור לפשל...).

אז בין מחשבה לתהייה איך אפשר "לחגג" כבד עוף  נזכרתי בבקבוק הקסום שהנחתי זה מכבר בארון שמתחת לכיור (שם אני שומרת את כל הבקבוקים). נזכרתי בכבדים שהכנתי פעם עם יין פורט וטימין וחשבתי שמשחק עם הליקר המתקתק יניב תוצאה דומה.

 

והנה, זה מה שיצא ....

 

 

 

אז איך מכינים?

בקלי קלוטו, תראו :

 

 

 

 

  

כבדי עוף עם ליקר דה קסיס

 

 

חומרים :

1 קילו כבדי עוף נקי מגידים

3 בצלים קצוצים בינוני (אפשר גם לפרוס לרצועות)

3 שיני שום קצוצות דק או פרוסות

2 כפות שמן זית

1/3 -1/2 כוס ליקר דה קסיס

פלפל שחור טרי גרוס

צ`ילי גרוס

מעט מלח (אני השתמשתי במלח אטלנטי, אבל אפשר ברגיל, רצוי גס)

 

אופן ההכנה :

צולים את הכבדים מטעמי כשרות (מי שלא שומר כשרות מוזמן לוותר, אבל מצאתי שהצלייה המוקדמת מיטיבה מאוד עם מרקם הכבדים) .

מטגנים את הבצלים הקצוצים (או הפרוסים) במחבת עם מעט שמן זית עד שהם מזהיבים.

מוסיפים את השום ומקפיצים מעט .

מוסיפים את הכבדים ואת התבלינים  ומטגנים אותם על אש גבוהה עד שהם מוכנים .

מוסיפים את הליקר דה קסיס למחבת ומנערים את המחבת כך שהליקר יכסה את הכבדים מכל הצדדים.

מקרבים מצית או גפרור דולק לכבדים ונזהרים שלא להישרף מהלהבה הכחלכלה.

מנערים קלות את המחבת עד שהלהבה תיכבה  וממשיכים לבשל על  הגז באש גבוהה עוד 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

מגישים עם שבבי צ`ילי גרוס (לפי מידת החריפות האהובה).

 

 

 

 

טוב, סיימנו להיום .

יום שישי הפציע לפני כמה שעות והשבת בפתח .

אז אני מאחלת לכם  סופ"ש נפלא וגשם של זהב.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת