00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

צ`אטני דלעת של המאנטה ריי

אם אכלתם פעם ארוחת בוקר במאנטה ריי, בטח גם אתם תהיתם מה זה הדבר הכתום וטעים הזה שמוגש ביחד עם הטחינה והחמאה. אני, לפחות, תהיתי וכשאני תוהה אני נוהגת לברר - אז שאלתי את המלצרית. צ`אטני דלעת, זה מה שהיא ענתה. לשמחתי הרבה מצאתי את המתכון המקורי ברשת, ועכשיו אני מביאה אותו אליכם...
 
המרכיבים:
ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
חצי ק"ג סוכר (כך במתכון המקורי - אני בפעם הבאה אשים טיפה פחות)
3 יחידות ציפורן
3 כוכבי אניס
חצי כפית כמון
רבע כפית כורכום
רבע כפית קארי
מעט צ`ילי
כוס מים (גם כאן, בפעם הבאה אני מתכננת לשים קצת פחות)
 
ההכנה:
מניחים את קוביות הדלעת בסיר רחב.
 

מוסיפים את הסוכר והתבלינים (האמת שאפשר להוסיף גם את המים אבל זה פשוט יוצא כ"כ יפה שאני מעדיפה להוסיף הכל בשלבים)
 

ועכשיו אחרי שהתלהבנו מהיופי, מוסיפים את המים.

מבשלים על אש בינונית במשך שעה, עד שהדלעת מתרככת. ככה זה נראה אחרי הבישול:

מועכים במעבד מזון או עם בלנדר מוט

במתכון המקורי היה כתוב לצנן בחוץ למשך לילה שלם, אני העדפתי להעביר ישר לצנצנות מעוקרות... אז איך מעקרים צנצנות? הכי פשוט בעולם! מכניסים למיקרוגל לדקה על העוצמה הכי חזקה, ללא המכסים כמובן. את המכסים טובלים במים רותחים למשך 5 דקות, ויש צנצנות מעוקרות! מניחים את הצנצנות על משטח עץ (כדי למנוע פיצוצים) ומוזגים לתוכן את הצ`אטני החם. סוגרים היטב את המכסים והופכים על הראש. בצורה זו נוצר ואקום בצנצנת (אתם תראו שהבליטה במכסה שקופצת החוצה כשפותחים צנצנת קנויה חדשה נכנסה שוב פנימה) ואפשר לשמור את הצ`אטני מחוץ למקרר עד הפתיחה למשך כמה חודשים (אם הוא ישרוד עד אז...).

מקררים, ואוכלים על לחם, בריוש, כתוספת לבשר ועוף, או בעצם עם כל דבר... תהנו!

הערה: אחרי הפתיחה לשמור בקירור...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת