00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

צלי בקר ביין

לקראת סוף שבוע שעבר בעת אני פותחת מיילים ובינהם גם כמה הודעות על רשומות חדשות בבלוגים המועדפים עלי, קיבלתי גם הודעה על רשומה חדשה בבלוג של הילה קריב "ביסים".
הילה נתנה מתכון משגע של צלי בקר ביין ואיך שראיתי אותו החלטתי שזה מה שהולך להתבשל במטבחי לכבוד החג!
היו לי כמובן תכניות אחרות, אבל זה נשמע לי מעולה ואכן, לא התאכזבתי.
הריח שמתפשט בבית בעת בישול הצלי פשוט מדהים! המראה של הסיר עם כל הכבודה שבתוכו זה עונג בפני עצמו, והטעם של התבשיל בהחלט הצדיק את ההמתנה עד לארוחת החג!
היה טעים! היה חגיגי! ובהחלט שווה את בקבוק היין שנמזג לתוכו .
 
 
צלי בקר ביין - מקור המתכון מהבלוג "ביסים"

2 קילו בשר בקר- חתוך לקוביות גדולות - *אני השתמשתי בבשר כתף

6-7 כפות שמן קנולה

ירקות שורש- גזרונים קטנים וצנוניות *אני השתמשתי בגזרים מחולקים ל-3, תפ"א ובצלים קטנים שלמים

2 מקלות קינמון

2 ענפי רוזמרין טרי

1 ראש שום שלם חצוי לרוחבו

1/2 בקבוק יין אדום יבש *רצוי יין טוב! כזה שהייתם רוצים לשתות ולהתענג עליו

2 כפות רסק עגבניות

2 כוסות מרק עוף טרי *השתמשתי ב-2 כפות אבקת מרק עוף מעורבבות בתוך 2 כוסות מים רותחים

מלח ופלפל טחון טרי

אופן ההכנה:
 
1. מנגבים את הבשר עם נייר מגבת ומתבלים במלח ופלפל. בסיר גדול אשר מתאים לבישול בתנור, סוגרים את קוביות הבשר בחצי מכמות השמן.  (יש לעשות זאת בכמה נגלות בכדי שכל חלקי הבשר "ישבו" טוב על תחתית הסיר). מניחים בקערה.
 
2. מוסיפים את יתרת השמן לסיר וצולים בו את הירקות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים תוך כדי גירוד תחתית הסיר. משחימים מעט את הירקות ומוסיפים את היין. (אחחח איזה ריח עולה בשלב זה מהסיר... תענוג!)
מבשלים עד לביעבוע של היין.
 
3. מוסיפים את הבשר, מרק העוף, הרסק, הקינמון והרוזמרין ומערבבים היטב.
מביאים שוב לרתיחה, מכסים, ומבשלים כ-10 דק` על אש בינונית.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות לשעה. מורידים לטמפ` של 100 מעלות ואופים בין שעתיים לשלוש.
 
במהלך הבישול בדקתי אם חסרים נוזלים, וכמו שאתם רואים בתמונת התבשיל המוכן, הסיר עדיין מלא בנוזלים, כך שאין מה לדאוג.
 
ניתן להכין את התבשיל יום לפני הארוחה המתוכננת, לבשלו עד השלב של שעה ב-130 מעלות ולסיים את הבישול ביום שאחרי. (להביא לרתיחה על הכיריים ואח"כ להכניס לתנור שחומם ל-100 מעלות לשעתיים שלוש)

 
הירקות ניצלים להם בסיר 
 
מממממ..... טעיםםם 
 
כל הכבודה מתבשלת בנחת והריח.... משכר! 
 
כך נראה הסיר לאחר בילוי של כמעט 3.5 שעות בתנור 
 
 
 
 
  בתאבון  
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת