00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

החומוס של ג`ינג`י

החומוס של ג`ינג`י, קיבוץ עינת

 

חומוס אשכנזי

 

כבר זמן מה רוחשת וגועשת קהילת החומוס המקומית, בעקבות סיפור הצלחתה של חומוסייה בשם "החומוס של ג`ינג`י" בקיבוץ עינת. מקום זה הצליח להתחבב מאוד על תושבי הסביבה – כמו גם על עובדי ההייטק בראש העין, שממלאים אותו עד אפס מקום בשעות הצהריים. חסידיו של ג`ינג`י מספרים, שהחומוס שלו הוא הטוב ביותר, שניתן למצוא כיום באזור המרכז כולו. לאחרונה אף נפתח לו מועדון מעריצים בפייסבוק.

 

האמת? למרות המחמאות הייתי סקפטי לגבי האוכל פה. חומוס יהודי נחשב לנושא בעייתי למדי. את מספר החומוסיות העבריות הטובות באמת בהן אכלתי, אני יכול למנות על כף יד אחת. ומילא אם את החומוס כאן היה מכין יהודי ממוצא מזרחי. אבל חומוס של אשכנזי? ועוד קיבוצניק? שבנוסף לכל הצרות הוא גם ג`ינג`י? מה הסיכוי שדבר כזה יצליח?

 

הזמנתי חומוס-פול (20 ₪) וקיוויתי להתבדות. גיליתי משחה חלקה, קלילה, כמעט ולא מתובלת, חסרת טעם ודי משעממת. גם הפול לא הלהיב והיה תפל בטעמו. על מנת להחיות את המנה, שפכתי לתוכה את צלוחית הטטבילה שהוגשה עימה (רוטב חריף שמכיל שום-לימון ופלפלים). ככה לפחות הרגשתי טעם כלשהו.

 

 

גם מנת המסבחה (20 ₪) שהוזמנה לא שיפרה את מאזן העניינים.

 

הרבה דברים טובים אפשר לייחס ליהודי אשכנז. קהילה זו חתומה על הישגים כבירים – ותרומתה למדינה מורגשת בכל התחומים. מה לעשות שחומוס אינו אחד מהם. שנים של ישיבה בין נהרות הלואר והריין, עסוקים במסחר ובהלוואה בריבית, הרחיקו אותם מגרגירי החימצה שבארץ. בבית הם הכינו צימעס, קוגל, קרפלעך – ולא מסבחה. הם פשוט לא בנויים לזה גנטית.

 

ציון: 2.5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 21/01/2012:

חלפו כשנתיים מאז ביקורי אצל הג'ינג'י ומאז פנו אלי לא מעט קוראים בבקשה לתת למקום הזדמנות נוספת. השבוע אכלתי שם שוב ולהלן המסקנות:

1) החומוס קצת יותר טוב מכפי שזכרתי אותו. לא מדובר אמנם במשחה יוצאת דופן, אבל היא סבירה ונחמדה.

2) המסבחה גרועה. מדובר באחת ממנות המסבחה האנמיות ביותר שטעמתי בארץ.

3) הפול רע. הוא מימי ובעל טעם שמזכיר חמין יותר מאשר פול של חומוסיה. מדובר בחוסר הבנה בסיסי של מהות הקטניה הזאת.

4) האווירה במקום נחמדה, השירות אדיב - וצבא הליסינג ממלא בצהריים את השולחנות. גם הריפיל, למי שלא שבע, הוא מנהג מבורך בעיני. מצד שני, עם כל הכוונות הטובות והרצון לפרגן, החומוס, על נגזרותיו השונות, הוא הצד החלש של הג'ינג'י – וזה די בעייתי כשמדובר בחומוסיה. אני עומד לחלוטין מאחורי ציון ה- 2.5 כוכבים שהענקתי למקום בשנת 2009.

חומוס גרגירים:

מסבחה:


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת