00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מוזיקה צרפתית נוסטלגית (ועוד דברים טובים...)

טארט תותים טעים וקליל להכנה

 
 
ראוי בהחלט לבקר בצרפת אך ורק בגלל האוכל הנפלא שלה שלא מתחרה בשום מטבח אחר בעולם. האוכל הצרפתי הוא חלק נכבד וחשוב מתרבותה והצרפתים הם עם גאה בכל מה שקשור לכך. מרק בצל, מרק בויאבז, כבד אווז, רגלי צפרדע (איך אפשר לאכול דברים כאלה חח?) והמון גבינות משובחות הם רק חלק מהמאכלים המפורסמים של צרפת. גם באזור הקינוחים, הצרפתים לא נופלים ובין המתוקים הנפלאים נמצא טארט התותים המפורסם של אזור דרום צרפת. אם עדיין לא אכלתם טארט תותים טעים באיזה פסיטרי/ביסטרו בפרובנס – תעשו זאת בטיול הבא שלכם לשם, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים !!
 
המתכון לטארט התותים שהבאתי כאן, מתאים מאוד כקינוח או לשעת התה בתוך הסוכה ורצוי לצרף לאירוע עוד מישהו (להעצמת חווית האכילה של הטארט ). המתכון הוא פשוט ביותר, את קרם הפטיסייר הקצת מסובך להכנה שהצרפתיים מכינים במקור, שדרגתי לקרם קל להכנה וטעים ביותר. הסכנה היחידה היא ההתמכרות למתוק-מתוק הזה. ושיהיה בתיאבון ! 
          

            

 

המרכיבים:

לקלתית-

150 גרם חמאה רכה

¾ כוס אבקת סוכר

¼ כוס אבקת שקדים

¼ כפית תמצית וניל

1 ביצה

¾ 1 כוס קמח

קורט מלח

 

למילוי -

1 מיכל שמנת מתוקה

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

¾ כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

400 גרם תותים פרוסים לחצי

(אם אין להשיג טריים אפשר עם תותים קפואים)

ריבת משמש

 

ההכנה:

לקלתית-

במעבד מזון עם וו גיטרה להקציף את החמאה, להוסיף אבקת סוכר עד לקבלת עיסה אחידה. להוסיף את אבקת השקדים, תמצית הוניל וקורט מלח, ואז את הביצה . להוסיף לבסוף את הקמח ולעבד עד שנוצר בצק אחיד.

 

להוציא הבצק (הדביק) להעביר לניילון נצמד לשטח מעט ולמקרר לפחות לשעה.

להוציא את הבצק מהמקרר, לשטחו בעזרת מכות עדינות עם מערוך, ואז לרדד לעובי מעט דק מ-1/2 ס"מ. להניח בזהירות על תבנית האפייה ולהכניס לפריזר ל-20 דקות. להוציא מהפריזר ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות.

 

למילוי-

לאחר שהבצק אפוי וקר מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, חלב ותמצית וניל עד לקבלת קרם אחיד. משטחים את הקרם על הבצק האפוי ומסדרים את התותים. מחממים מעט ריבת משמש עם מים ומברישים את הטארט והבצק.
 
 
                                                    חג סוכות שמח
                                        

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

אלבום הבלוג
הסקר הגדול
תוצאות הצבעה חזרה לסקר
3
סקר זה פתוח למשתמשים רשומים בלבד. לכניסה או הרשמה- לחץ כאן
עליך לבחור תשובה
תשובה אחוזי הצבעה
אדאמו 9%
אדית פיאף 12%
אנריקו מסיאס 9%
ג`ו דאסן 8%
דלידה 3%
ז`אק ברל 7%
מייק ברנט 25%
מישל פוגאן 5%
קלוד פרנסואה 0%
שארל אזנבור 16%
סה"כ מצביעים0
סקר למשתמשים רשומים בלבד
הצבעת כבר
הצבעת כבר
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל strawberry10 אלא אם צויין אחרת