00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פלפלים ממולאים ועוד

 
 
 
למה ועוד תשאלו? פשוט מאד המתכון המקורי הוא של אמא שלי שתחיה ואצלה היו תמיד או סיר עם פלפלים ממולאים, או סיר עם כרוב ממולא וזהו, לא היו עוד ירקות, אבל אצלי הזוגי לא מסוגל להסתכל על כרוב ממולא וכבר לפני שנים התחיל לשעמם לי רק עם פלפלים ממולאים, אז התחלתי למלא עוד ירקות בנוסף בסיר גדול ורחב מיוחד לממולאים - הפעם יש בסיר פלפלים, קישואים, עגבניות ובצל, הרבה פעמים יש גם חצילים קטנים תלוי במצאי אצל הירקן.
 
 
 
 
 
שוטפים היטב אורז ומשאירים במסננת לייבוש. בנתיים מטגנים 2 בצלים גדולים עד הזהבה וריכוך, חצי מכמות הבצל מוציאים ומעבירים לתחתית סיר הממולאים.
לבצל שנשאר במחבת מוסיפים את הבשר ומטגנים ומפוררים אותו עד שהוא משנה צבע, מוסיפים את האורז היבש וממשיכים לטגן יחד עם האורז עוד כמה דקות, ממליחים, מפלפלים מכבים אש ומוסיפים חופן פטרוזיליה.
שמים בצד לקירור התערובת.
כשהתערובת קרה, מוסיפים לה ביצה אחת ורסק עגבניות ומערבבים הכל היטב לתערובת אחידה.
המילוי שלנו מוכן.
 
 
 
 
מכינים את הירקות למילוי: מורידים פרוסה מהחלק העליון של העגבניות ומרוקנים אותן, בוחרים קישואים שווים בעוביים מורידים להם את הקצוות וחותכים כל קישוא לשניים, מרוקנים את התוך ומשאירים תחתית ודפנות, מורידים את הראש מהפלפלים ומנקים אותם מגרעינים וקרומים.
 
 
 
 
סדנא קצרה להכנת בצל למילוי:
בוחרים בצלים גדולים מאד, קולפים אותם ומורידים להם את 2 הקצוות, חותכים חתך אורך עד אמצע הבצל.
עכשיו יש 2 אופציות אפשר לבשל בסיר מים עד שהבצל מתרכך, או כפי שאני עושה, לשים בתבנית פיירקס, למלא בערך כוס מים, לכסות במכסה ולהכניס למיקרוגל בעוצמה מלאה, כל פעם למחזור של 2 דקות עד שהבצל רך, הפעם לקח לי 8 דקות.
מוציאים את הבצל ומתחילים לקלף שכבה אחר שכבה וכל שכבה מגלגלים למעין קונוס וזהו.
שמים מילוי בקצה מגלגלים ומניחים עם התפר למטה.
ממש לא מסובך.
 
 
 
 
מסדרים את הירקות בנוחיות בסיר וממלאים אותם במילוי שהכנו מראש, אין צורך למלא עד למעלה כי האורז יתפח בבישול.
 
 
 
 
מערבבים בקערה רסק עגבניות עם מים, מלח, פלפל שחור וסוכר לתערובת אחידה ושופכים בזהירות לסיר.
התערובת צריכה להגיע קצת מעל מחצית הפלפלים.
חשוב מאד עם כף למלא מהנוזל גם מעל הממולאים, זה גם מוסיף טעם וגם עוזר לאורז להתבשל מכל הכיוונים.
 
 
פלפלים ממולאים ועוד
 
מצרכים והכנה:
 
המתכון הוא של אמא שלי שהיא בשלנית בחסד עליון (ממוצא צ`כי עם השפעות הונגריות בבישול).
המתכון הרגיל הוא לסיר רגיל אם בערך 8-10 פלפלים השינויים למתכון הזה כתובים בסוגריים.
 

1. לשטוף היטב כוס ורבע אורז (2 כוסות) ולהשאיר במסננת לייבוש.
 
2. לטגן 2 בצלים  גדולים בשמן כששקוף להוריד חצי מהבצל לסיר הממולאים ולמה שנשאר במחבת להוסיף חצי קילו בשר טחון  ולטגן תוך פירור הבשר עד שהבשר משנה את צבעו, להוסיף את האורז ולטגן עוד כמה דקות, לתבל במלח ופלפל לכבות אש להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה ולהניח בצד לקירור.
 
3. לאחר שהתערובת קרה להוסיף לה ביצה אחת חצי קופסה קטנה רסק עגבניות ולערבב. (חצי קופסה של 260 גרם רסק עגבניות).
 
4. לסדר את הפלפלים בסיר בצורה צפופה ולמלא אותם  בלי לדחוס כמעט עד למעלה.
 
5. בקערה לערבב את חצי קופסת הרסק שנשארה מהמילוי+קופסה נוספת של 260 גרם רסק, מלח, פלפל שחור בנדיבות, כף סוכר ובערך 2 כוסות  מים לערבב היטב, ולשפוך בזהירות לסיר, וגם לתוך הממולאים עצמם. אם חסרים נוזלים להוסיף עד מעט מעל מחצית גובה הפלפלים, להביא לרתיחה להקטין אש  ולבשל כשעה.
 
לכרוב ממולא:
לרפד את תחתית הסיר בשכבה או שתיים של עלי כרוב, עליהם לשים את הבצל המטוגן ולהמשיך מכאן כמו הפלפלים הממולאים
לשים מעל הכרוב צלחת בזמן הבישול ולבשל שעה וחצי
 
בתאבון
 
אם אהבתם אשמח אם תמקסמו אותי ותלחצו על MAXIT

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת