00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מיונז תוצרת בית

 
 
לאט לאט... אני מקבלת אומץ להכין דברים שרוכשים רק בחנות.
 
מיונז תוצרת בית.
 
בחיים, לא האמנתי שאכין לבד. זו נראתה לי עבודה ליחיד סגולה בלבד.
 
עד שהתארחנו אצל גיסתי השבוע. וטעמנו מיונז תוצרת בית. אלוהי.
 
ביקשתי מתכון והוראות הכנה.
 
כשמקבלים הוראות ורושמים... ונותן המרשם נותן מכל הלב, באופן מדוייק, אין סיכוי שלא ייצא. אולי לא אותו דבר, אבל הכי קרוב ל....
 
אז, תפסתי אומץ -  וכך הכנתי:
 
2 ביצים שלמות. (רצוי לקרוא בקישור המצורף על הביצים).
(((http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1558464)))
 
שמן קנולה.
 
מעט מלח,
כף מיץ לימון.
 
בפוד פרוססור. כן. למי שאין מיקסר מקצועי יכול להשתמש גם בפוד פרוססור. יש כאלו שמכינים גם ידנית במטרפה או במזלג. אבל זה באמת  למקצוענים בלבד.
 
בפוד פרוססור, בלהב ברזל או בדיסקית שמתאימה להקצפת ביצים, מקציפים 2 ביצים שלמות. (אין צורך להפריד ולהשתמש בחלמון בלבד).
 
יש להוציא את הביצים לפחות שלוש שעות מהמקרר לפני הכנה.
 
כשקצף הביצים מתחיל לתפוח, מוסיפים בזילוף דק (להקפיד על זילוף דק!) שמן איכותי. קנולה.
 
מוסיפים ומוסיפים..... יודעים שדי ברגע שהמרקם מתחיל להיות קרמי.
 
כדי שבכל זאת אדע כמה הזלפתי, מדדתי כוס אחת מלאה.
 
צריך למצוא ולהכין מזלף מראש.
אני השתמשתי בכלי שסוחט לימונים ותפוזים.
זה היה הכי קרוב למזלף בהישג יד.
 
 
לאחר שסיימנו להזליף את השמן זה השלב שמוסיפים מעט מלח, מעט חרדל, וכפית מיץ לימון, גם כן בזילוף איטי.
 
ממשיכים להקציף עוד דקה או שתיים.
 
מאחסנים את המיונז במקרר.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - -
 
לנו יצא מרקם שהכי קרוב להלמנ`ס וחלפיניו קרמי. לא מסוג המיונז המוצק שרוכשים בצנצנת.לפעם הבאה רשמנו לנו להוסיף טעמים למיונז הביתי : טעם שום, טעם עשבי תיבול, ובטעם חלפיניו.
 
- - - - - - - - - - - - -
 
ולמה בכל זאת להכין בבית ולא לקנות בחוץ?
 
1. כי זה טרי והכי טבעי שיכול להיות: ללא חומרים משמרים.
 
2. כי בפעם הבאה שמורחים פרוסה עם מיונז יודעים בדיוק כמה שמן יש שם בפנים :-)
 
3. וגם כי כייף להתנסות בהכנת דברים חדשים ולהצליח בהם.
 
 ===================================
 
הערה שקיבלתי בנוגע לחלבון ביצה בתהליך הכנת המיונז הביתי:
חשוב לקרוא!!!
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1558464
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת