00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגיות "יו-יו"

 
 
 
 
בד"כ את העוגיות האלו מכינים אצלנו לפתיחת צום.
 
מאחר והכנת העוגיות נדרשת באותו יום, לא הספקתי להכניס מתכון וצילום. העוגיות טעימות ופריכות במיוחד ביום ההכנה ולמחרת. אפשר לשמור אותן ליותר זמן  (עד כשבוע) אבל, זה לא אותו הטעם והן מאבדות מהפריכות.
 
המתכון:
3-4 ביצים
50 גר` מרגרינה,
3/4 כוס מים,
2 שקיות סוכר וניל / כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפיה.
קמח - כמה שנכנס (בערך חצי קילו).
 
סירופ סוכר: כוס מים, כוס סוכר, כפית לימון.
מבשלים את המים והסוכר. כשמתחיל להווצר קרמל מוסיפים כפית לימון מערבבים מס` דקות ומורידים מהאש.
 
מכינים בצק:
מערבבים את כל החומרים למעט קמח.
לאחר מכן מתחילים להוסיף את הקמח ולשים היטב. מרקם הבצק צריך לצאת לא רך מדי ולא קשה מדי.
 
נותנים לבצק לנוח. (אני הכנסתי את הבצק לשקית ניילון, וכך יכולתי ללוש שנית לאחר כעשרים דקות, בעוד הבצק בתוך השקית).
 
יוצרים עיגולי בצק, כמו שמכינים עוגיות מלוחות. יוצרים את כל העיגולים מראש ורק לאחר מכן מתחילים בטיגון.
 
בטיגון - העוגיות תופחות מאד. לכן כדאי להכין אותן די דקות ואפילו קצת גדולות. התוצאה הסופית מתקבלת בעת הטיגון. כשהן מתחילות להזהיב מוציאים מהסיר. לא ממתינים שהן תשתזפנה לגמרי.
 
לאחר טיגון - מעבירים למסננת או על מפית נייר לספוג שמן.
 
ושמסיימים את טיגון כל העוגיות, טובלים בסירופ סוכר ולאחר מכן בפתיתי קוקוס.
 
רצוי להכין את כל המרכיבים מראש. ההכנה דורשת זריזות (בגלל הטיגון).
 
 
 
 
1. מכינים (מבשלים) את הסירופ מראש.
 
 
 
2. מכינים את מחבת השמן מראש.
 
 
וגם את קערת הקוקוס.
 
 
מכינים בצק ונותנים לו לנוח, בתוך שקית ניילון.
 
 
יוצרים את העוגיות כולן מראש - לפני הטיגון.
 
 
מטגנים בשמן חם עד לתחילת הזהבה. הופכים לצד שני. מטגנים משני הצדדים.
 
 
 
מניחים את כל העוגיות בסלסה לספיגת שמן
 
 
 
 
טובלים כל עוגיה בסירופ סוכר
 
 
ולאחר מכן טובלים בקוקוס.
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת