00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

אירוח בבלוג: יערה מבישולוג עם שלוש ארוחות מהירות...

שלושה מתכוני `אחת שתיים`

שלום לכולם ונעים מאד- אני יערה וכבוד הוא לי להתארח בבלוג המקסים של מירב.

אם גם לכם לפעמים אין זמן כוח או מוזה להתמרח שעות במטבח, העומס או העייפות משתלטים עליכם והכנת ארוחה פשוטה מצטיירת כמשימה בלתי אפשרית – אתם לא לבד.  

לכולנו יש את הימים האלה, בהם מחפשים `חיים קלים`, ומתכון מסובך ורב שלבים נשאר בתיאוריה- ומפנה את מקומו למתכון שאפשר `לתקתק` בזריזות.

אז אם גם אתם מתלבטים מה אפשר להכין בזריזות שלא ייפול בקטגוריית ג`אנק פוד ,שיהיה מזין ולא מזיק, בחרתי שלושה מתכונים פשוטים, מהירים וקלי הכנה - אחד לכל ארוחה, ואני שמחה לשתף אתכם:

 

ארוחת בוקר: מוזלי ב 5 דקות

 

 

קחו שיבולת שועל (קוואקר), פירות טריים ואגוזים או גרעינים, טרטרו את כולם במחבת עם סוכר חום וטיפונת שמן; את כל הכבודה החמימה שפכו על קערית יוגורט קריר ומה שמתקבל הוא מוזלי גן עדן.. רעיון פשוט  לארוחת בוקר סופר- מזינה הגוזל בדיוק חמש דקות מזמנכם. הספירה מתחילה עכשיו.

רכיבים: (3 מנות):

2 פירות בינוניים (לפי הטעם והעונה(

1 כפית שמן קנולה / 1 כפית חמאה

1 כף סוכר חום

1 כוס קוואקר (כ 10 כפות(

1 כף גרעיני חמניות / גרעיני דלעת / פרג טחון טרי / שומשום חום / אגוזי מלך שבורים (שמישהו יעצור אותי(

אופן ההכנה:

  1. לקצוץ את הפירות לקוביות גדולות.
  2. על אש בינונית, לחמם במחבת רחבה שמן וסוכר, להוסיף את הקוואקר ולערבב היטב כ 2 דקות.
  3. להוסיף את הגרעינים וקוביות הפירות, לערבב עוד כדקה ולהסיר מהאש.
  4. להגיש עם יוגורט צונן.

 

ארוחת צהריים: פילה מרלוזה בציפוי עשבי תיבול

 

הרעיון פשוט: פילה דג עשוי כשניצל, אך במקום פירורי לחם מצופה בתערובת עשבי תיבול, ואינו מטוגן (כמובן) אלא אפוי אחר כבוד בתנור. הציפוי "כולא"` את הדג ושומר על עסיסיות, והפריכות שלו מהווה ניגוד מושלם לדג הנמס בפה. בהחלט אפשר לגוון בתערובת התבלינים לפי ההעדפתכם האישית, ולהוסיף או לגרוע לפי הטעם.

אל תתנו לרשימת הסעיפים להבהיל אתכם: זוהי מנה עיקרית מהירה להכנה, שמתאימה לארוחת צהריים של יום חול, כמו גם למנה ראשונה מרעננת בארוחת החג או שבת. ללא טיגון ועודפי שמן, ועם הרבה בשר.. (של דג).

רכיבים: (3-4 מנות)

500 גרם פילה דג מרלוזה קפוא

1 לימון, פרוס

1 ביצה גדולה

100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן

 

לתערובת עשבי תיבול יבשים:

4 כפות בזיליקום יבש

4 כפות כוסברה יבשה

2 כפות שמיר יבש

1 כף אבקת שום

1 כפית קמח

1/2 כפית מלח

1/2 כפית זרעי סלרי (לא חובה)

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

 

לשימון:

1כף שמן זית או קנולה

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור לחום גבוה -°225.
  2. להפשיר את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון.
  3. לטרוף את הביצה בצלחת עמוקה, להניח בצד. להעביר את הקמח לצלחת שטוחה, להניח בצד.
  4. לערבב בקערית קטנה את כל רכיבי תערובת התיבול ולהעביר לצלחת שטוחה אחרת. להניח בצד.
  5. כשהפילטים מפשירים, להעביר אותם לקערה יבשה ("לסחוט" אותם היטב מעודפי הנוזלים). אם  הפילטים אינם שווים בגודלם, רצוי לחתוך לגודל אחיד, כדי לאפשר אפייה אחידה.
  6. לרפד תבנית תנור בנייר אפייה ולהבריש בשמן.
  7. לפעול בשיטת סרט נע :לקחת פילה אחד בכל פעם ולהעביר אותו לקערת הקמח. להפוך עד שמצופה מכל צדדיו, לנער מעודפים ולהעביר לצלחת הביצה. שוב לנער מעודפים ולהעביר לצלחת האחרונה של תערובת עשבי התיבול, ומשם לתבנית. להמשיך כך עם כל הפילטים.
  8. לאפות 15-20 דקות, (להתחיל לבדוק לאחר 15).
  9. להגיש עם פלח לימון.

 

ארוחת ערב: מרק תירס בנוסח סיני

 

רותח ומהביל, במרקם סמיך ועשיר , ככה אני אוהבת את מרק התירס שלי.. (ובלי גרגר אחד של אבקת מרק!)

רכיבים (4 מנות):

גרגרי תירס מתוק מ-2 קופסאות שימורים מסוננות (670 גרם לאחר סינון)

4 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מי-קרח

4 כפות קורנלפור

1ביצה + 1 חלבון ביצה, טרופים

תבלין צ`ילי חריף גרוס, לקישוט

אופן ההכנה:

1.      בסיר קטן, להביא לרתיחה תירס ומים, להוסיף מלח ולהנמיך את האש.

2.      להעביר לכלי נפרד 2 כפות ששת (כפות הגשה) של גרגרי תירס.

3.      לטחון את שארית התירס (והמים) בסיר ע"י בלנדר מקל עד שהתערובת אחידה..

4.      להמיס את הקורנפלור במי הקרח ולערבב היטב..

5.      תוך כדי בחישה, להוסיף את תמיסת הקורנפלור לסיר המרק, ולבחוש עד שמסמיך, כחצי דקה..

6.      תוך כדי ערבוב, להוסיף ביצה טרופה ולבחוש עד אשר נוצרים "סרטי ביצה", כשתי דקות..

7.      להוסיף את גרגירי התירס, לקשט בתבלין צ`ילי ולהגיש. לאכול חם.

 

האם גם לכם יש מתכון זריז קליל ומנצח אותו אתם שולפים ברגע הנכון? ספרו לי בבקשה, אשמח מאד להוסיף לספריית מתכוני ה`אחת שתיים` שלי עוד מתכונים מנצחים..

מירב יקירתי וכל בני הבית המקסימים - תודה על ההזמנה והאירוח המפנק!

בתיאבון ולבריאות,

יערה

 

תודה רבה ליערה שרי על הפוסט המקסים.

כנסו לבקר בבלוג היפה שלה

בישולוג – בישול עם היגיון

ותהנו גם אתם

ממתכונים טובים, בריאים, ומזינים!

יערה, היה לי כייף לארח אותך.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת