00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קַרַקְלֶה - עוגיות קוצ`יניות מסורתיות ליום כיפור

לכל עדה יש את המאכל המיוחד שאיתו פותחים את צום יום כיפור. בבית הורי הארוחה משולבת מהצד הפרסי והצד הבולגרי במשפחה - לחם עם צ`ובריצה (תערובת תבלינים בולגרית) ושמן זית, ואח"כ מרק גונדי מהמטבח של הסבתא הפרסיה.
אצל יוצאי קוצ`ין יש את העוגיות הנחטפות האלה שנקראות "שמונה" בגלל צורתן, או בשמן הקוצ`יני "קַרַקְלֶה". 
 
גילוי נאות - את העוגיות האלה אני מתכננת להעלות לבלוג כבר המון זמן, אבל מכיוון שאני לא חובבת טיגון ויש כאן לא מעט עבודה, לא ממש יצא לי להכין. כך שאת העוגיות שאתם רואים כאן בתמונות הכינה גיסתי היקרה והמתכון כמובן ממנה.
  
קַרַקְלֶה - עוגיות "שמונה" קוצ`יניות מסורתיות ליום כיפור
 
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן רגיל
כוס וחצי סוכר (300 גר`)
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
2 כפות הל טחון
1 שקית אבקת אפיה
1 כף מלח
 
6 ביצים טרופות
3/4 כוס שמן
2 - + כוסות מים
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים.
מוסיפים אליהם את הביצים, השמן והמים (שמים מים לפי הצורך, עד שמגיעים לבצק במרקם נוח לעבודה).
לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה, ומניחים את הבצק לנוח כ-15 דק`.
קורצים חתיכות בצק, מגלגלים לגליל ועושים את צורת ה-8 האופינית לעוגיות האלה.
מטגנים בשמן עמוק, ומניחים על נייר סופג.
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת