00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

תפוחי אדמה ירושלמיים

 
תפוחי האדמה הירושלמיים, בעלי טעם וארומה של אגוזי אדמה.
ההכנה המוקדמת קצת מטריחה - הרבה קילוף, אבל התוצאה מצדיקה כל רגע של הכנה.
אפשר למצוא את תפ"א הירושלמיים בעיקר בעונה הזו.
 
 
אנו מכינים בערבי חג של ראש השנה (ראש השנה, כיפור, ערב סוכות) ראשית כי הירק חדש, וזו מסורת לטעום ולברך על כמה שיותר מאכלים חדשים.
את תפוחי האדמה הירושלמיים בוחרים כשהם קשים למגע וקשים לשבירה. כמו שבוחרים גזר ומלפפונים.
מקלפים בעזרת קולפן.
רצוי מאד להשרות אותם לאחר הקילוף בקערת מים עם קמח. אין לי מושג לגבי המסורת הזו, אך הסיבה היא להוציא את הגזים שיש בתפוחי האדמה.
 
אפשר לבשל כתבשיל של תפוחי האדמה בלבד ואפשר להוסיף קציצות/עוף/בשר. כל תוספת מתקבלת בברכה, אבל הכי טעים לבשל לבד את תפוחי האדמה האלו כתוספת.
 
איך מכינים:
קולפים 1 ק"ג תפ"א ירושלמי.
חותכים לפרוסות של כ-3-4 ס"מ.
משרים בקערה עם מעט קמח.
 
בנתיים:
מקלפים 3-4 בצלים.
פורסים לרצועות לאורך ומטגנים במעט שמן.
מוסיפים את תפוחי האדמה.
מוסיפים חצי כוס מים.
מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, מעט כורכום.
אפשר להוסיף פלפל אחד חריף, אם אוהבים..
 
 
 
מבשלים על אש נמוכה  מאד בערך כ-45 דקות.
 
יוצא מרקם של כמעט ריבה.
 
בתאבון.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת