00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

חלה מתוקה לימי חג , שבת ובכלל

חלה, לחם, לחמניות, שמרים ומה שביניהם.

 

 

 

 

 

ישנם אנשים שאסור להשמיע לידם תאת המילה - שמרים.

במשך שנים הייתי אחת מהן. אפייה בכלל ושימוש בשמרים בפרט העבירו בי חלחלה. למי יש זמן וחשק להתעסק עם הפצ`קריי הזה.

זיכרון ימי שישי של ילדותי כשאימי הכינה חלות לשבת לא עזב אותי. היא השתמשה בגוש אפרפר של שמרים, ליטפה אותו, שמרה עליו בטמפ` מתאימה והתפללה במשך כל תהליך שיצליח לה. קערת הבצק אוחסנה במיטה מתחת לשמיכת הפוך.

 

מאוחר יותר הבנתי ששמרים טריים באותה תקופה היו מועדים לפורענות ובשל רגישותם הרבה ושמירה ואחסון לא מתאימים , הם לא פעלו , כלומר לא התפיחו.

 

בשנים האחרונות התמסרתי לכל נושא בישול ואפיה. למדתי שכבר מזה שנים ישנם תחליפים מוצלחים מאוד. למי שמתעקש יש אופציה של שמרים טריים - קוביית שמרים של שימרית, לשימרית יש גם שמרים בשקיות לתקופת זמן קצובה שאפילו מגיעים עם משפר אפייה. אבל הכי הכי מוצלח מבחינתי - שמרים יבשים שמחזיקים המון זמן ללא חשש קלקול ושימור וכד`.

אני מחזיקה את השקית, בתוך קופסה - במזווה. כן,  ולא קורה לשמרים כלום.

 

בפעם הראשונה אמרתי – על החיים ועל המוות אין מצב שאני לא מצליחה.

הצליח. התקבלו לחמניות רכות אווריריות וטעימות.

 

עם הזמן השתכללתי – עם הרבה נסיונות ומתכונים הגעתי למתכון המתאים לי במרקם ובטעם.

 

 

 

מאוחר יותר השתכללתי עוד  – אם כבר להכין לחם אז לפחות שיהיה מלא בריאות – שניתי הרכבים של קמחים, הוספתי תוספים שונים ובריאים. על התוצאות יעידו כל החברים של הבנות שהדביקו לי את הכינוי – "האימא של הלחמניות", למרות שהם לא מוותרים על הפוקצות והפיצות ויש רשימת ממתינים לערב כזה או אחר.

 

למי שמעוניין , אני מצרפת קישור ללחמניות בריאות נהדרות שפרסמתי בעבר ושתמיד יש לי במקפיא . ושהמילה בריאות לא תרתיע את אלה הנרתעים. מדובר בלחמניות טעימות, רכות ומלאות בריאות – קמח מלא, קמח שיפון, סובין, גרעינים שונים וכד`. שווה לנסות ולא לפחד – אין אופציה שלא יצליח.

 

ברגע שנרגעים מהרתיעה, ניפתח עולם רחב ונהדר של מאפים – פיצות, פוקצ`ות, קלצונה, לחמניות, לחמים מעניינים, עוגות וכד`.

 

 

 

אבל – קחו בחשבון לישה. ככל שלשים יותר – הבצק אוורירי יותר. בשבילי זה הפך לתרפיה – זן ואומנות הלישה... אני עם עצמי ועם הבצק 10 דקות .

 

אז אחרי הרבה שנים של לישה ישנית ותגובות הפתעה "לך אין מיקסג??", ואחרי שאני כבר רגועה   קניתי לעצמי מיקסר – KMIX של קנווד. שווה כל אגורה.

 

ואין אין אין כמו ריח של מאפה שמרים המתפשט בבית. תעצמו עיניים ותדמיינו –אני בטוחה שהדמיון יגרום לכם לרוץ ולנסות.  שווה.

 

זו הייתה הקדמה לרשומה שהתכוונתי לעלות ( זה קורה לי הרבה בזמן האחרון, מתחילה רעיון,  והוא? יש לו חיים משלו...)

 

 

 

 

 

אין כמו ערב חג להניח על השולחן חלה מעוצבת ויפה ולחמניות אישיות מאפה ידינו. אז אומנם ראש השנה עבר אבל – עוד חגים לפנינו , מה עוד שבכל שבוע יש יום שישי .....

 

לאחר סקר, אפיה ובדיקה מעמיקים של הרבה ממתכוני החלות שנמצאים ברשת הגעתי למסקנה שאין הבדל גדול ביניהם. 1/2 כפית שמרים לפה או לשם, ביצה שלמה או רק חלמון- לטעמי לא משנים הרבה. ובכלל ההבדל בין בצק לחם רגיל לבין חלה הוא בתוספת ביצים ולמי שאוהב - הגדלת כמות הסוכר. אני מניחה שיהיו הערות לכאן או לכאן אבל - זו המסקנה שלי. וזו ההצעה שלי

 

 

 

 

 

ועכשיו – תפסיקי לבלבל במוח ותביאי מתכון –

 

מצרכים
1
 ק"ג קמח
 2
כפות שמרים יבשים
 4
כפות שמן
1/2
 כוס סוכר
 כפית מלח

21/2  כוסות מים פושרים

2 ביצים
חופן צימוקים - לא חובה

הכנה
1. בצלוחית ניפרדת לערבב כף סוכר עם כף קמח, השמרים ורבע כוס מים פושרים  ולהניח לתסיסה קלה ( עד שמתחילות בועות)- כחמש דקות

2.  לערבב את כל החומרים ולעבד על משטח מקומח, בערך כעשר דק`, אם יש צורך להוסיף מעט קמח עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק. להוסיף את הצימוקים ולהכניסם לתוך הבצק תוך כדי עיבוד.

3. להניח בקערה משומנת, לשמן מעל, לכסות בשקית נילון ולהשאיר לתפוח עד שמכפיל את ניפחו.

4. לעצב חלות כיד הדמיון, הכי פשוט לקלוע כמו צמה – הכמות מספיקה  ל- 4 חלות גדולות, או שש עשרה לחמניות גדולות מאוד.

5. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה לתפיחה נוספת.

6. למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום/קצח/פרג ולהכניס לאפיה לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

לאחר כעשר דקות, להנמיך ל-180 מעלות כארבעים דקות.          . לחמניות - חצי מהזמן


קישור לצורות שונות של עיצובים

נקודות?  טוב אם ממש מתעקשים....

 

כ- 80 נקודות לכל הכמות

 כ- 6 נקודות ללחמנייה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת