00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

ריבת חצילים ננסיים

 
 
ריבת חצילים
 
1 ק"ג חצילים ננסיים.
1 ק"ג סוכר (אפשר להפחית לפי טעמכם עד כחצי ק"ג סוכר)
מס` מקלות ציפורן
כפית קינמון,
1 שקית סוכר וניל.
 
 
חורצים X בתחתית החצילונים.
 
(*אפשר להרתיח את החצילים במים למשך 10 דקות לפני תהליך זה)
 
מניחים את החצילונים בסיר כשכל הגבעולים כלפי מעלה.
 
יוצקים סוכר.
 
מבשלים כשעה.
 
לאחר שעה מוסיפים את התבלינים: מקלות ציפורן, כפית קינמון ושקית סוכר וניל.
מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד כמחצית השעה.
 
מעבירים לכלי כאשר הגבעולים כלפי מעלה.
 
מקררים היטב
 
ומגישים:
 
 
 
 
 
הערות
חובה - חובה לחרוץ את החצילים בסכין. אפשר בתחתית ואפשר לחרוץ לאורך החציל. אם מדלגים על השלב הזה, החצילים פשוט מתפוצצים תוך כדי בישול ומעיפים סוכר עד לתקרה.
 
* רצוי להרתיח את החצילים למשך 10 דקות לפני שמבשלים עם הסוכר.
במקרה שמרתיחים את החצילים... שמים אותם אח"כ במסננת להגיר את הנוזלים ואח"כ מבשלים עם הסוכר.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת