00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

גפילטע חצי חצי

 
חצי אשכנזי וחצי מזרחי.
 
זו ההתפשרות בשביל כל בני המשפח, כי אני אוהבת גפילטע. שאר הבית לא.
 
אז בשביל הפספוס בערב ראש השנה, שאז לא הכנתי גפילטע למרות שמאד רציתי, הנה מהדורה שהמצאתי היום.
 
סיר דגים שיהיה פתרון לכולם: לאלו שאוהבים קציצות דגים. לאלו שאוהבים גפילטע (אני) ולאלו שלא מוכנים לוותר על הרוטב הפיקנטי של הדג בארוחת שבת.
 
מרכיבים לפי רצף הכנה:
 
בסיר שטוח ורחב:
פרוסות עגבניות, רצועות גמבה, פלפלים מתוקים יבשים/חריפים, ראש שום שלם מקולף. מטגנים עם מעט שמן ולאחר מכן מוסיפים מעט מים.
 
תערובת לגפילטע:
דג קרפיון שלם טחון. מעט מלח, מעט פלפל שחור, מעט כמון, וכוסברה טריה קצוצה.
 
תיבול אדום: פפריקה מתוקה, מלח, מעט כורכום, שמן, ומעט מים.
 
להכנה:
 
1. לאחר שהעגבניות/שום ופלפלים טוגנו מעט, מוסיפים מים. לאחר מכן מוסיפים את התיבול האדום.
 
שימו לב - לא להציף את הסיר במים בשום אופן. הקציצות צריכות להשאר בצבע לבן. לתת לרוטב להתבשל על לצמצום נוזלים, בערך כ-10 דקות.
 
2.   יוצרים קציצות די גדולות - לגפילטע. מניחים בסיר ושמים מעל כל קציצה כזו עיגול פרוס של גזר.
 
עדיין בסיר...
 
 
3.   מבשלים כ-30 דקות.
 
 
 
 
 
 
 
 
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת