00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

העוגה המושלמת ליד הקפה

26/09/2009
אחת העוגות האהובות עלי זו העוגה הזו.
היא מאד קלה להכנה, יוצאת מאד מאד גבוהה, והשילוב של המלית בתוך העוגה הבחושה עושה אותה קצת יותר חגיגית והרבה יותר טעימה.
אז אם אתם מחפשים מתכון לעוגה לשבור איתה את הצום, זה המתכון בשבילכם!!
והקלוריות?  תכפרו עליהם בכיפור הבא
 
 
העוגה המושלמת ליד הקפה - קרין גורן
 
מצרכים לעוגה:

200 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 כף אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2.5 גביעים שמנת חמוצה (500 מ"ל)

למלית אגוזים קקאו וקינמון:

3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גרם)
1 כף קינמון
1 כף קקאו
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-180 מעלות.

• מערבבים יחד את כל חומרי המלית ומניחים בצד.

• במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.

• מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).

• יוצקים רבע מהתערובת לתבנית משומנת בנדיבות. מפזרים מעל שליש ממלית האגוזים. ממשיכים ליצור שכבות של בצק ואגוזים – לקבלת 4 שכבות בצק וביניהן 3 שכבות אגוזים.

• אופים כ-50 דקות (בתבנית סיליקון שעה ורבע), עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים), והעוגה קפיצית למגע וריחנית.
  
 
 
 
  אגב,  אם נשארת לכם מלית, אתם יכולים לשלב אותה בעוגה הזו, זה הולך מצויין!
 
 
 
 גמר חתימה טובה וצום מועיל לצמים.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

72 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת