33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לפעמים כשאני נכנסת למטבח..

ארוחת ראש השנה שלנו תש"ע. הנה אני מתחילה. וראשון: מנדבורצ`יניק/קרטופלניק

ראשית, תודה לכל המגיבים במסרים, במיילים .
אמא שלי ממש התרגשה ואני מבטיחה תגובה אישית לכל אחד ואחת.
את המתכונים אעלה ברשומות נפרדות לפי נושאים.
 
תהנו! ואשמח לקבל תגובות על "איך יצא לכם".
 
שנה טובה וגמר חתימה טובה
 
 
מנדבורצ`יניק/קרטופלניק מבית סבתי ז"ל
 
המאכל בעל השם המוזר הנ"ל הוא בעצם מאפה שמרים ותפו"א שאני אישית אוהבת עם ים של חמאה
ובראש השנה אכלנו "ליד" הגעפילטע פיש (קנויים..אין מתכון). בתור זה ש"סוחב" את הציר..
כשהייתי קטנה אהבתי לקרוא לו לחם תפו"א, כי כילדה השם שלו נורא הצחיק אותי. ובמהותו הוא בעצם כזה - לחם תפו"א.
זהו אחד המאכלים הבודדים (באמת) שסבתי ז"ל שהיתה ניצולת שואה ידעה והיטיבה להכין
ואמא שלי, ביתה, שנים, חיפשה את המתכון כי סבתא נפטרה ומתכון - אין.
יום אחד מצאה מתכון והכינה.
צעקת ה"יש" שבקעה מהמטבח היתה ברורה - זה זה!
 
וכך נמצא ותואר המתכון שפורסם בטעם החיים-נירה רוסו
(7 ימים 29.4.05) וכך נירה רוסו כותבת:

 "...ביחד עם יהודי אירופה נכחדה בשואה תרבות שלמה ובה מתכונים רבים שעברו מאם לבת....."

המנדבורצ`יניק של משפחת לב

החומרים: (ל-2 תבניות ארוכות)

6-7 תפוחי אדמה בינוניים

1 חבילה שמרית מינוס כף אחת

חצי כוס חלב פושר

1 כפית סוכר

3 ורבע כוסות קמח רגיל

2 ביצים

שליש כוס שמן

1 בצל

מלח ופלפל בכמות נדיבה

ההכנה

מערבבים בקערה גדולה את השמרים,הסוכר,החלב,השמן,המלח,הפלפל,הביצים ו-2 וחצי כוסות קמח,ומתפיחים במקום חמים במשך שעה,או עד שהבצק מכפיל נפחו.

סמוך לתפיחת הבצק קולפים ומגררים תפוחי אדמה ובצל במגרדת דקה,מסננים ומוסיפים לבצק.

מוסיפים את שארית הקמח מערבבים,מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה כשעה.

משמנים היטב את התבניות וממלאים בבצק.

אופים במשך 45 דקות ב-220 מעלות צלסיוס.

לאחר הצינון פורסים לפרוסות עבות מורחים חמאה ואוכלים בהנאה.

אם לא מוסיפים חלב אלא מים , אפשר לאכול עם צלי עוף...ולהתעלף.

בתאבון ובהנאה !!!


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

אצלי בחצר - מ-3/2009
free counters
אצלי בחצר - מ-3/2009
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletba אלא אם צויין אחרת