00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

"טנזייה" - תבשיל פירות יבשים

 
 
את תבשיל פירות-יבשים, ה"טנזייה", נהוג להגיש כתוספת ליד אורז או בשר, בעיקר בחגים ואירועים חגיגיים.
 
זה טעים. זה חגיגי. זו פצצת אנרגיה. טוב שיש חגים רק פעמיים בשנה.
 
בראש השנה נהוג להכין "טנזיה". בפסח יש את החרוסת. כמעט אצל שניהם המרכיבים דומים: פירות יבשים ואגוזים.
 
 
איך מכינים:
 
6 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות דקות.(אפשר יותר)
חופן שזיפים יבשים ללא גלעין.
חופן צימוקים לבנים.
חופן תאנים יבשות
חופן משמשים יבשים
שני חופנים אגוזי מלך.
 
דבש או סילאן.
 
 
שוטפים היטב את הפירות היבשים ומניחים בקערה.
מעל מפזרים כ-4 כפות סוכר.
 
ואז ניגשים לקלף ולהכין את הבצלים.
 
מטגנים את הבצלים עד להזהבה.
מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים יחדיו.
מוסיפים כוס מים. (אפשר להוסיף יין, או מיץ ענבים).
 
מעבירים ללהבה הכי נמוכה.
 
מעל, שמים כפית קינמון (עדיין לא מערבבים), טיפה מלח, מעט פלפל שחור,וכף דבש או סילאן למי שמעדיף. אני מעדיפה את הדבש. טעם הסילאן דומיננטי מדי.
 
מבשלים כמחצית השעה ורק אז מערבבים את התבלינים לתוך התבשיל.
 
ממשיכים לבשל עוד כמחצית השעה. כל הזמן משגיחים שלא יישרף, ואם צריך מוסיפים מים.
 
המרקם יוצא כמו ריבה.
 
מגישים: כתוספת לאורז, אפשר לאכול מעל הבשר, או העוף. אפשר לשמור לבישול יחד עם  עוף, או בשר בהמשך...
 
אפשר לגוון ולהוסיף עוד פירות יבשים שאהובים עליכם: פפאיה, אננס, חמוציות)  במקור (המרוקאי) אלו המרכיבים הבסיסיים.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת