77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

מאפה עלי פילו במילוי דבש תפוחי עץ ותמרים בקלי קלות




חומרים ל-32 יחידות
1 חבילה עלי פילו , מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה

החומרים למלית
1 קופסה ממרח תמרים ממרח תמרים
120 גרם אגוזי מלך טחונים ניתן לשלב סוגים שונים של אגוזים - מלך, לוז,פיסטוק, שקדים ועוד)
1כף דבש
2כפות קינמון טחון
3תפוחי-עץ ירוק מזן גראנד סמית, חתוכים  במגימיקס להב פלדה
50 גרם צימוקים
1 כף סוכר חום
למריחה
50 גר` חמאה  מומסת+3 כפות שמן
הכנה מוקדמת
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 צ.). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערית את חומרי המלית ומניחים בצד.
 

רוטב:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
מיץ סחוט מ - 1/4 לימון.

ההכנה:
 1.מברישים עלה פילו אחד בחמאה המומסת, מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גםאותו, כך עד ל - 4 עלים בסה"כ. מברישים גם את הדף העליון ומפזרים מלמעלה את המלית.
2.מגלגלים לגליל ארוך וחותכים באלכסון ל - 8 עוגיות ברוחב 3 ס"מ.
ממשיכים כך עם כל הדפים והמלית.
3.מניחים את העוגיות בתבנית המרופדת ואופים 20 דקות עד השחמה.
4. הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס ומתקבל רוטב חלק.
5. מוציאים את תבנית העוגיות מהתנור ומברישים בנדיבות ברוטב החם.

שומרים בקופסא אטומה בטמפ` החדר עד 3 ימים.

ואם נשאר מכניסים למקרר ומחממים לפני ההגשה.



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת