33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

תאנים ושזיפים מיובשים וממולאים

בחגים המרכזיים - ראש השנה ופסח, נהוג אצלנו, שכולם משתתפים בהכנות ולא רק המארחים.
כל משפחה מכינה, מביאה, עושה לקראת ארוחת החג, על פי הנחיות/ התיעצות עם המארחים.
השנה, אני מכינה תאנים ושזיפים מיובשים וממולאים.
יש הרי כל כך הרבה אוכל בארוחה הזו, שחשבתי על מאכל קטן, נישנושי, לצד כל המאכלים הממלאים והכבדים.
עד שמגיעים למנה העיקרית כבר כולם נראים ומרגישים כמו דובים מפוצצים.
מה עוד, שהכל כל כך טעים ומושקע שאי אפשר לוותר לפחות על טעימה (גדולה). 
 
והמעדן הזה, יש בו מין החגיגיות אך בקטנה. 
 
ואיך זה שתמיד, תמיד בזמן ההכנה, יש הרגשה שזה בטוח לא יספיק?!....(פולניה הגדולה!).
מצרכים
 
400 גר` תאנים מיובשות
400 גר` שזיפים מיובשים ללא גלעינים.
 
למילוי
 
400 גר` בשר טחון (אני מעדיפה חזה עוף)
חופן פיטורוזליה קצוצה קטנטן
2 שיני שום קצוצים
4 פטריות קצוצות קטנטן
(ניתן לטחון את הירקות יחד עם הבשר)
1  ביצה
מעט פירורי לחם
2 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
 
לרוטב
 
1 כף סילן (אפשר דבש, כמובן)
3 כפות רוב סויה
11/2 כוסות מי ההשריה של הפירות היבשים
11/2 כוסות מרק צח
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
מקל קנמון קטן
מביאים את כל החומרים יחד לרתיחה.
 
הכנה
 
משרים את הפירות היבשים במים חמים למשך שעה - שיטפחו וישמינו (למה רק אנחנו?)
 
מערבבים את כל חומרי המילוי ביחד - וגם להם נותנים לנוח (יש להם עוד דרך ארוכה עד לזלילה).
 
לתאנים המיובשות קוטמים את העוקץ (הרגל הקטנה), מכניסים את האצבע בעדינות לגומה שנוצרה ומרחיבים לצדדים ולעומק, בעדינות מבלי לפצוע את הדבלה. כך יוצרים מקום לכנסת המילוי. לוקחים כדור קטן מהמילוי ומכניסים פנימה.
אצל השזיפים, כבר יש חור (שממנו הוצא הגלעין) גם לו עושים עיסוי בעזרת האצבע להרחבה. (וואו, כשאני חושבת לרגע איך זה נשמע...)
 
 
 
מניחים בסיר רחב את התאנים והשזיפים שמולאו, זה לצד זה (ואל תתנו להם להתלונן על הצפיפות), אחרי שממלאים את הקומה הראשונה בונים קומה שניה.
כשכולם מצופפים להם ביחד, יוצקים עליהם את הרוטב ונותנים להם להתבשל במיץ של עצמם על אש נמוכה כשעה.
חשוב להציץ מידי פעם ולבדוק שיש מספיק רוטב ושכולם (בסיר) חשים טוב.
במידה ונשאר יותר מידי רוטב, ברבע שעה האחרונה מסירים את המכסה ונותנים  אפשרות לאידוי.
 
 
 
ניתן להגיש הן כמנה ראשונה והן כעיקרית קלילה עם  תוספת
 
בתאבון
 
ושימרו מקום גם לשנה החדשה...
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת