00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

טנזיה חגיגית

17/09/2009
בטח כבר שמתם לב שאני מחובבות האוכל המתוק.
אוהבת את העוף בפירות יבשים, את הבשר בתאנים, פרגיות ברוטב סילאן וצ`ילי, עוף עם קטשופ, סויה וסילאן..... ועוד ועוד מתכונים מתוקים וטעימים.
אז בתור חובבת אוכל שכזה, הטנזיה מתקבלת בשמחה אצלי על השולחן. היא חגיגית, משדרגת כל אורז לבן פשוט ויוצרת חגיגה של טעמים וגיוון על צלחת החג.
 
 
 
מאד פשוט להכין טנזיה, רק צריך להקפיד על השלבים.
 
טנזיה
 
מצרכים:
3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
150 גר` משמשים מיובשים (כחצי שקית)
150 ג`ר שזיפים מיובשים  (כנ"ל)
100 ג`ר צימוקים בהירים
כ-10 יח` דבלים
כוס אגוזי מלך חצויים
כוס שקדים מולבנים פרוסים קלויים על מחבת יבשה
100 גר` צנוברים קלויים על מחבת יבשה
כפית מלח
כפית גדושה קינמון
1/4 כפית כורכום
3 כפות סוכר חום, או כנ"ל דבש 
1/4 כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה:
את הפירות היבשים משרים במים כ-20 דק`.
בסיר גדול ושטוח מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את הפירות היבשים (המסוננים ממים -* לשמור את מי ההשריה), התבלינים והסוכר/דבש ומאדים מספר דקות.
מוסיפים יין אדום שיכסה את תחתית הסיר, מכסים ומנמיכים אש למינימום. מבשלים בערך חצי שעה, תוך בחישה מפעם לפעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט ממי ההשריה של הפירות.

לקראת הסוף מוסיפים  את השקדים והאגוזים, בוחשים ומכבים את האש.
 
בהגשה - מעבירים את כל הכבודה למגש יפה ומוסיפים עוד אגוזים, צנוברים ושקדים קלויים מעל, לקישוט.
 יפה להגיש את הטנזיה על מגש גדול, כאשר האורז מסודר במרכז והטנזיה מסביב.

 
 
חג שמח מתוק וטעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת