00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

לה מולאן

לה מולאן, בוגרשוב 72, תל-אביב

 

המהפכה הצרפתית

 

שמתם לב להשתלטות השפה הצרפתית בשנים האחרונות על עולם הקולינאריה הישראלי?

הקונדיטוריה הפכה פטיסרי,

דוכן העוף בגריל מכונה רוטיסרי,

הנקניקן הוא שרקוטרי,

המאפייה נקראת בולנז`רי,

וחנות השוקולד - שוקולטרי.

מה יהיה בשלב הבא - האם הפיצוצייה תהפוך לפיצוצרי?

 

לה מולאן (La Moulin) הוא בולנז`רי המתמחה בהכנת לחמים, מאפים ועוגות. זוהי מאפייה שכונתית בסגנון פריסאי, שהצליחה להתחבב במיוחד על המבקרים הצרפתים בארץ.

 

 

כשהולכים ברחוב בוגרשוב ועוברים ליד לה מולאן, אי אפשר להתעלם מהמראה מנקר העיניים של המאפים הנהדרים, המוצגים כאן בגאון בחלון הראווה. כשנכנסים פנימה המצב מחמיר אף יותר, שכן אז ניחוחות אפייה משכרים מערפלים את חושיהם של המבקרים חסרי האונים. מהשלב הזה ועד החרבת הדיאטה - הדרך קצרה.

 

הגענו ללה מולאן בשעת צהריים, התיישבנו בפנים והזמנו קרואסון חמאה (10 ₪). לפני מספר חודשים נבחר קוראסון זה ע"י עכבר העיר לאחד מחמשת הקרואסונים הטובים בת"א. שמחנו לגלות שהוא הצדיק את הסופרלטיבים שנקשרו בשמו. הוא היה טרי מאוד, רך, חמאתי ומעודן.

 

 

שמו של המקום הולך לפניו גם בגזרת הבאגטים – ולכן הזמנו באגט עם גבינת קממבר (31 ₪). הגבינה היתה נהדרת, רכה ובעלת טעם חזק - אך דווקא הבאגט המפורסם אכזב: הוא היה רך מבפנים אך קשה מדי מבחוץ – וקצת שרוף מדי.

 

 

גם אם לא הכל מושלם בלה מולאן, נחמד לבקר פה - ולו כדי ליהנות מהאווירה האירופאית המיוחדת של בית המאפה הזה. זהו מקום שכונתי, קטן וצנוע, המהווה תחנת עצירה חביבה למשוטטים במרכז העיר.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת