88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגת דבש בלי ביצים ובלי לקטוז

16/09/2009
החלטתי שהשנה הזו תהיה מתוקה לכווווווווווווווולם! אז אחרי שהכנתי והבאתי כאן את הגירסאות המתוקות שלי לעוגת דבש נטולת גלוטן, עוגת דבש עם גלוטן, עוגה עשירה וחלבית, עוגה פרווה, עוגה עם ריבת תפוזים, עוגה ארומטית וגם עוגה בסיר פלא... הגיע תורם של הרגישים לביצים וללקטוז (ולבוטנים ולשומשום ולעוד...) לקבל את פני השנה החדשה עם עוגת דבש עסיסית ומתוקה שמתאימה גם להם. עוגה קלה להכנה, אין צורך במיקסר ולא בציוד מיוחד - עוגה שהיא לא רק יפה ופשוטה להכנה אלא גם טעימה טעימה  
 
כמות לתבנית קוגלהוף קוטר 24 ס"מ

המצרכים

ההכנה

  1. 2 כוסות קמח לבן ( שטיבל 5 לעוגות)
  2. ½ כפית אבקת סודה לשתיה
  3. 2 כפיות (שקית) אבקת אפייה
  4. 1 כוס סוכר חום
  5. ½ כפית מלח
  6. 1 כפית קינמון
  7. ¼ כפית מהתבלינים הבאים (מכ"א או לפי הטעם): זנגוויל, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, ציפורן - טחונים
  8. ½1 כוסות מים
  9. 1 כוס דבש
  10.  ¾ כוס שמן
  11. 1 כף חומץ תפוחים מהולה ב-¼ כוס מים
     לסירופ סילאן-תפוחים
  12. חצי כוס סילאן + רבע כוס מיץ תפוחים טבעי 
1-7 מנפים את הקמח עם אבקת הסודה ואבקת האפייה לקערה גדולה, מוסיפים את יתר המצרכים היבשים: סוכר חום, מלח, קינמון והתבלינים

8-11 בקלחת/סיר קטן מביאים לרתיחה את המים והדבש ויוצקים אותם לסירוגין עם השמן לקערת היבשים, תוך בחישה במטרף ידני עד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים את חומץ התפוחים המהול במים (יווצר קצף והבלילה תבהיר) ובוחשים לבלילה אחידה, די נוזלית
12 בקנקן קטן מוהלים היטב את הסילאן במיץ התפוחים וכשהעוגה קרה ויציבה, מבשלים כדקה מעבר לנקודת הפעפוע ויוצקים על העוגה

יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 175ºC משך 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש

מוציאים מהתנור ומניחים על רשת (בתבנית) לצינון ורק כשהתבנית בדרגת חום הניתנת לאחיזה ביד הופכים את העוגה על הרשת לצינון מלא.

כשהעוגה קרה ויציבה מחזירים לתבנית ויוצקים את סירופ הסילאן-תפוחים

הופכים על צלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים - כמו כל עוגת דבש, גם זו לאחר יממה סופחת את הסירופ ומשתבחת בטעם ובמרקם

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת