11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

סקר קולינארי

הרבה שאלות קולינאריות עולות בראשי בשל שלל סיבות. גם בגלל הופעתן של תוכניות ואף ערוצי בישול, גם בגלל ריבוי בלוגים קולינאריים, גם משום שמסקרן מה אוהבים לאכול אצל כל אחד בבית, גם בגלל העלאת מודעות הציבור כלפי אוכל מגוון הן במטבחים האישיים שלהם הן במסעדות, ועוד ועוד ועוד. באחת מתוכניות הבישול הכין איזה שף ישראלי מאכל טונה עם תותי שדה ועוד כל מיני שילובים שלא ממש השתלבו לי יחד על אף הראש הפתוח שלי לרעיונות וחידושים. באולמי אירועים אני יותר ויותר פוגשת דוגמיות של אוכל ולא באמת אוכל. במסעדות נהוג כיום להביא צלחת ענקית עם משהו מאוד זעיר בתוכה ובמחיר אסטרונומי. אז אני תוהה – מה באמת מעדיף הקהל הרחב לאכול? ברור שאי אפשר לעשות ממוצע כי כל אחד וההרגלים שלו מהבית, מהתרבות, מארץ המוצא, אך בכל זאת הייתי שמחה למצוא איזה מכנה משותף או לחילופין לגלות אוצרות של שוני בין אדם לאדם, בין משפחה למשפחה.

 

הרכבתי כמה סקרים, ואם זאת לא טרחה גדולה אשמח לקבל תשובות. כל אחד יכול להגיב בתגובות גם היוזרים הרשומים באתר וגם אלה שלא רשומים, גם המשתתפים הפעילים בבלוגי וגם אלה הסמויים. כל מה שנדרש לרשום בתשובות זה מספר הסקר/שאלה והאות המתאימה, לדוגמא: 1-ב, 2-א וכד`.

ותודה מראש לכל המשתתפים!

 

1. בישול עבורי הינו:

א. הנאה

ב. סבל רב ואני עושה את זה בעל כורחי

ג. אמנות לכל דבר

ד. נטו מטרה לא למות מרעב ותו לא

 

2. היכן אני מעדיף/ה לסעוד:

א. בבית

ב. במסעדה

ג. להתארח

ד. בדוכני אוכל מהיר

 

3. אני מעדיף/ה:

א. לבשל לבד

ב. לבשל בשיתוף עם בן/בת הזוג

ג. שיבשלו בשבילי

 

4. אני מעדיף/ה להכין:

א. קינוחים

ב. תבשילים למעט קינוחים

ג. בשרים

ד. לאפות (מאפים מלוחים ומתוקים)

ה. הכל כולל קינוחים מורכבים ופשוטים, אפייה, בישול וטיגון

ו. קונדיטוריה ובישול עבורי שני עולמות שונים אשר דורשים מיומנות שונה ולכן אעדיף להתעסק רק בתחום אחד מאלה

 

5. אני מעדיף/ה לבשל:

א. מוצרים מהירי הכנה

ב. מחומרי גלם מקוריים וטריים

ג. לשלב בין א` ו-ב` עם דגש ל-ב` (לדוגמא: בשר – כחומר גלם טרי, ומלווה בירקות קפואים, תבלינים קפואים, וכד`)

ד. אוכל מושקע על אף הזמן הנדרש להכנת המנה

ה. אלתורים מהירים

 

6. אני מעדיף/ה לבשל בעיקר:

א. לפי הספר/אתר/טלוויזיה – מתכונים מנוסים ובטוחים של אחרים

ב. מתוך הדמיון

ג. רק מנות מוכרות מבית האימא

ד. להעיז, לשנות ולחדש תפריט בכל יום

 

7. אני מעדיף/ה לקרוא וליישם בספרים/בלוגים/אתרי בישול:

א. מתכונים קלים ומהירים

ב. מתכונים בכל רמת הקושי

ג. מתכונים פשוטים (מבחינת המרכיבים וההכנה)

ד. מתכונים מורכבים (מבחינת המרכיבים וההכנה)

 

8. אני מעדיף/ה לבשל לפי... וסומך/ת יותר על...:

א. מתכוני השפים

ב. מתכונים של אנשים אשר אינם בעלי מקצוע אך ניסו את המתכון בבית

 

9. מה אני מעדיף/ה לאכול (כאן ניתן לסמן יותר מתשובה אחת):

א. אוכל בשרי

ב. אוכל צמחוני

ג. מרקים

ד. תבשילים מורכבים

ה. קינוחים

ו. מאפים

ז. פסטות ודגנים

 

(מסעדות)

 

10. אני מעדיף/ה מסעדה של:

א. אוכל ביתי/כפרי (מנות חמות, גדולות, מנחמות, מושקעות מבחינת המרכיבים והבישול)

ב. אוכל גורמה (מנות קטנות, מיוחדות, מוזרות, מושקעות מבחינת העיצוב והיופי)

ג. אוכל בשרי בלבד

ד. אוכל של עמים שונים (מסעדה סינית, איטלקית, רוסית, צרפתית, תאילנדית, יפנית...)

 

11. לרוב אני:

א. נהנה/ת מהמסעדות

ב. מרוצה מהאוכל ומאוכזב/ת מהמחיר

ג. מאוכזב/ת ובפעם האלף מבטיח/ה לעצמי שזאת הפעם האחרונה שאכלתי במסעדה ואין כמו בבית

 

12. אני מבקר/ת במסעדות כי:

א. מתעצל/ת ו/או אין זמן לבשל בבית

ב. מקווה לאכול משהו שלא יכול/ה להכין בעצמי בבית

ג. זאת אחת מצורות בילוי גם אם אזמין אורז ועוף

 

13. אני מעדיף/ה:

א. לאכול מנה אחת או שתיים (גדולות) וקינוח

ב. שלל מנות קטנות ומגוונות

ג. סגנון הגשה עצמית ובחירה חופשית

ד. תפריט במסעדה מוכרת שמשתנה בין פעם לפעם

ה. תפריט קבוע במסעדה מוכרת

 

(בלוגים, ספרי בישול, אתרי בישול)

 

14. אני מעדיף לצפות בבלוגים/אתרים/ספרים:

א. מתכונים עם תמונות איכותיות

ב. מתכונים עם תמונות כלשהן העיקר שתהיה התמונה של התוצאה הסופית

ג. מתכונים עם תמונות מפורטות של שלבי ההכנה על אף ההסבר המילולי מספיק ברור

ד. לא אכפת לי גם אם המתכון אינו מלווה בתמונות כלל אך כתוב בצורה מפורטת, ברורה, ססגונית ומעביר את התחושה הנכונה

 

15. כשאני קורא/ת בבלוג של האחר, אני:

א. קורא/ת תחילה את כל המתכון ואז מתבונן/ת על התמונות

ב. לא קורא/ת מתכון ומסתפק/ת רק בתמונות

ג. מתעמק/ת במתכון וכבר מבין/ה מה טוב או לא טוב, נכון או לא נכון, חסר או מיותר בו

 

16. קורא/ת בבלוגים של אחרים בשביל:

א. לנסות ולהכין בבית הצעה חדשה

ב. סקרנות מה מכינים ה"שכנים"

ג. הכרות עם מטבחים שונים

ד. פרגון לעמיתים בתחביב/מקצוע

 

17. אני קונה ספרי בישול כי:

א. אני אוהב/ת לבשל בעיקר לפי הספרים

ב. אני אוהב/ת לדפדף בין תמונות יפות

ג. למלא את האוסף שלי 

 

 

אני חושבת כי תשובות לשאלות אלו יעזרו לנו גם להכיר את ההרגלים הקולינאריים של עצמנו טוב יותר, גם להכיר אחרים טוב יותר, גם להבין מהו הממוצע (אם יש כזה), ואולי יפתחו לנו אופקים חדשים לרעיונות נוספים. אם יש שאלות שלא שאלתי, אתם מוזמנים להעלות אותן בתגובותיכם ואשמח להכיר את התהיות שלכם בעניין הקולינאריה. נא לראות בזה סקר פשוט ולא מבחן קשוח במידה והתשובות יעלו נושאים, שאלות, תהיות, דיונים חדשים אשמח להכין פוסט נוסף שיעמיק עוד יותר בנושא האהוב על כולנו

 

שיהיה לכולם יום מקסים, טעים, מלא רעיונות ועשייה פורייה במטבח!

 

Nati  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת