00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת גזר

 
עוגת גזר -המתכון של קרין גורן
 
העוגה הראשונה שפותחת את עונת החגים. חשבתי להכין עוגת דבש אבל לבסוף, עוגת גזר של קרין גורן הכריעה כי דורית חברתי המליצה בחום.
 
את הדחיפה להכין עוגה, היוותה ההזמנה לאסיפת דיירים. אחת לנו ואחת לדיירים. אם יצליח ויהיה טעים, נאמץ את העוגה לתמיד.
קרין גורן ורוני ונציה מבטיחות שהעוגה הזו, אמריקאית במקור, היא טעימה ורכה, מתאימה במיוחד לקפה ועוגה.
 
ההכנה קלי-קלות. מלכלכים מקסימום קערה אחת, ועוד קערה קטנה מזכוכית לביצים. ואם רוצים אפשר גם להשתמש בכוס מדידה מפלסטיק במיוחד לשמן שמלכלך.
 
המצרכים לפי סדר הופעתם במתכון ובשלבי ההכנה:
 
אפשר ישירות לקערה:
כוס שמן
1.5 כוסות סוכר חום,
שקית סוכר וניל,
3 ביצים,
2 כוסות גזר מגורר,
1.5 כוסות קוקוס (פתיתי קוקוס)
1 כוס אגוזי מלך מרוסקים דק
כוס צימוקים.
2 כפיות קינמון,
2 כוסות קמח מנופה
כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
 
 
ובכן... בזמן שהעוגה בתנור אני מקלידה את המתכון לכאן.
אני מקווה שהמלח כפי שהוא מופיע במתכון ייעלם ויתמוסס ולא יהיה דומיננטי.
בגלל ההבטחה לטעם מיוחד נצמדתי למתכון כפי שהוא ולא הורדתי - גם אם מאד רציתי - שום מרכיב.
 
ביצת ההפתעה - ביצת השעון צמודה אלי מכוונת לשישים דקות. (יש לי לפעמים נטייה לשכוח עוגות בתנור וזה הפתרון שמצאתי)
 
ובקשר לעוגה. אמרתי לשכנה שנגיש את העוגות יחד באסיפה. אם העוגה תקצור תשבוחות אז היא שלנו כמובן ואם לא, אז אנחנו לא בעסק.  אני לא מתכוונת לטעום מראש ומקווה שאכן אעמוד בכך.
 
איך מכינים:
בקערה מערבבים כוס שמן
1.5 כוסות סוכר חום
שקית סוכר וניל,
ו-3 ביצים.
מערבבים היטב עדיף בעזרת מטרפה ידנית.
מוסיפים:
גזר מגורר - 2 כוסות,
1.5 כוסות קוקוס
1 כוס אגוזים מרוסקים
1 כוס צימוקים
מערבבים היטב את הכל יחדיו.
מוסיפים: 2 כפיות קינמון
ושוב מאחדים....
מוסיפים 2 כוסות קמח - חשוב לנפות את הקמח שהעוגה תצא אוורירית,
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת סודה לשתיה.
 
מעבבים היטב ויוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק.
 
אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה שלמה.
 
העוגה מריחה קינמון.........................................................
 
העוגה יוצאת גבוהה מאד. כשהעוגה מתקררת לגמרי , לפזר אבקת סוכר מעל.
 
 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת