00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

המטבח הצמחוני של "על השולחן" ומתכון טעים לחג

14/09/2009
"צמחונים רוצים אוכל אמיתי! נמאס להם לאכול תוספות, והם מחפשים פתרונות טעימים ומשביעים, שאפשר לתקתק בחצי שעה, אך גם מאכלים מושקעים, שאפשר להגיש לארוחה חשובה. יש שוויתרו על אכילת בשר, אך עדיין מתגעגעים לטעם העמוק ולמרקם העסיסי של המבורגר או שניצל. יש שמתנזרים ממוצרי חלב וביצים, ועדיין רוצים לאכול היטב ובאופן מגוון. על כל אלה חשבנו כאשר יצאנו לדרך, אבל די מהר הבנו שקהל היעד של הספר הזה רחב בהרבה, כי יותר ויותר אנשים מבקשים לצמצם את צריכת הבשר." 
ניר דודק ואורלי פלאי-ברונשטיין, מחברי הספר
 
 כך כותבים מחברי הספר "המטבח הצמחוני של על השולחן" אשר מכיל בתוכו למעלה מ-200 מתכונים בנושאים שונים. והם צודקים! אמנם אני לא צמחונית אבל אין כמעט משפחה בה יש לפחות צמחוני אחד שבארוחות משפחתיות, (כאלה שמחלקות את מטלת הבישול  בין האחים והגיסות) הנושא הזה תמיד עולה - "ומה ל-X ?", "יש מספיק מנות נטולות בשר על השולחן?", "אולי נכין עוד פשטידה?", "יש מספיק סלטים"?....
כן, גם אצלינו זה קיים ובשני הצדדים  .
אז צריך להתחשב! וצריך להכין מגוון, ולא תמיד יש רעיונות, ושוברים את הראש מה הפעם, ואיך נכין שוב פשטידה שלא מכילה דברי חלב?,  והאם יש מספיק מנות צמחוניות או טבעוניות על השולחן כדי שחלילה אף אחד לא יקופח?
 
כאן נכנס לתמונה הספר עב הכרס הזה שעונה על כל השאלות!
הספר מכיל מתכונים למנות עיקריות משביעות וקלות להכנה, יש בו גרסאות צמחוניות למאכלים מוכרים ואהובים כמו שניצלים, המבורגרים וקציצות שעשויים תחליפי בשר. תמצאו בספר גם טיפים ועצות לעבודה עם ירקות, קטניות, תחליפי בשר וגבינות, יש בו מנות פשוטות ומנות חגיגיות. גם הטבעונים ימצאו בו עיניין עם שלל מתכונים שאינם מכילים ביצים ומוצרים חלב (כל המתכונים הטבעונים בספר מסומנים ב- V בתוך ריבוע קטן ירוק).
ממש בתחילת הספר תמצאו את המזווה הצמחוני הקלאסי. הפרק הזה מציג מוצרים שכדאי שיהיו תמיד במטבח שבו מבשלים אוכל צמחוני. החל משימורים, דרך מוצרי יסוד (כמו: נודלס, TVP-שזה פתיתי סויה או חלבון סויה מרוכז שמגיע בצורות שונות, קטניות, אורז ודגנים ועוד...), המשך ברטבים שונים, פיצוחים ומיני מיובשים, שמנים שונים (כמו: זית, קנולה ושמן שומשום קלוי), וכלה במצרכים שכדאי שיהיו לנו במקפיא (כמו: טחון טבעול, קטניות מושרות ומבושלות, טופו קפוא, צירים שונים ורוטב עגבניות בסיסי).
יש שם גם מתכון לרוטב צ`ילי מתוק ביתי שאין לי ספק שאני אנסה להכין יום אחד, כי הוא נקרא קל להכנה וטעים)
 
הספר מלווה בצילומים יפהפיים של הצלם דן לב. לא לכל מתכון יש צילום שזה לא ממש נורא אבל לי קצת הפריעה שבמתכונים מסויימים הצילומים מראים את חומרי הגלם בלבד (או חלק מהם) ולא את התוצאה הסופית.
אני חייבת לתת כאן קרדיט לדלית רוסו הסטייליסטית שעשתה כאן עבודה פשוט יפה. (דלית גם למדה איתי בקורס צילום מזון שעשיתי לאחרונה, אבל הקרדיט הזה לא בא משם!  דלית עשתה כאן עבודה יפה בבחירת הכלים, בקומפוזיציה בכל תמונה ותמונה, בצבעים היפים של הכלים והתאמתם למנות המצולמות, ובכלל... הספר נראה מקסים וחלק מזה בזכותה, אז אם מגיע פירגון, למה לא לתת אותו?  )
 
תמונה מתוך הספר
בצלים במלית הודית של חומוס ותבלינים.

מתוך הספר המלא הזה, סימנתי לעצמי להכין 11 מתכונים וזה אחרי סינון. היה לי מאד קשה להחליט מה להכין, כי אני חובבת ירקות גדולה והכל נראה שם פשוט טעים. מה גם שהמתכונים כתובים בצורה פשוטה, בלי הוראות הכנה מסובכות ובלי יותר מידי מרכיבים. מה שכן, יש מרכיבים שאני בכלל לא מחזיקה אצלי במזווה כך שחלק מהמתכונים נפסל (זמנית) בשל כך.

מתוך 11 המתכונים שסומנו על ידי, הכנתי שניים: תבשיל קטניות שנראה מבטיח אבל די איכזב אותי ואת האיש שלי וסלט דלעת, תמרים וסילאן שאהבנו מאד ולכן המתכון מצורף כאן, מה גם שהוא מתאים מאוד לחג הקרב ובא.

סלט דלעת, תמרים וסילאן - המטבח הצמחוני של על השולחן

"סלט אלגנטי של סתיו: דלעת ותמרים עם טרגון, שנשאר מפרץ הצמיחה של סוף הקיץ. כמות הדלעת נראית גדולה, אך היא מצטמקת בבישול." (מתוך הספר) 

המרכיבים (ל-4 מנות):

3 כפות שמן זית
2 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל נגיסה
3 כפות גרעיני דלעת טבעיים (ירוקים) קלופים
3/4 כוס סילאן
6 תמרים (רצוי מג’הול) קצוצים לקוביות קטנות
3 כפות עלי טרגון (ללא הגבעולים) קצוצים  - *שמתי טרגון יבש
מלח גס


אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית, ומאדים קוביות דלעת כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות אך לא מאבדות את צורתן. (*לי לקח לפחות 20 דק` עד להתרככות טובה) מעבירים לקערה ומצננים.
קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה על להבה בינונית, עד שהם מזהיבים בקצוות. (זהירות הם קופצים מהמחבת)
מוסיפים לקערת הדלעת סילאן, תמרים, טרגון ומלח גס ומערבבים בעדינות. עד כאן אפשר להכין מראש.
סמוך להגשה מערבבים קלות, כדי לפזר את הרוטב ששקע בתחתית הקערה, ומפזרים גרעיני דלעת קלויים.

 

צבעוני, חגיגי וטעים.

 

בשורה התחתונה -  ספר עב כרס, צבעוני, יפה, מגוון מאד ועם מבחר גדול מאד של מתכונים, כך שכל אחד יכול למצוא בו עיניין - צמחונים, טבעונים וגם אנשים כמוני שאוהבים בשר אבל לידו המון  ירקות .
 
הספר בעל כריכה עבה, 276 עמודים, מחיר (על הכריכה) 119 ש"ח.
 
ותודה לנעמה ששלחה לי את הספר.
 
  שבוע נפלא לכולכם
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת