33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

עוף בגרגרי חומוס וקבנוס - טעים טעים

10/09/2009
יום שבת.
לא, לא היום. זה שחלף עבר לו.
יום של עבודות שונות ומשונות אך בלי כל המתח. רוצה להספיק, והרבה.
כל זאת יחד עם: לנוח, ולנקות את הראש לקראת השבוע המלא!
ביום שבת, אני אחראית בישולים! (בדרך כלל)
משתדלת שארוחת הצהרים תיהיה מספיק שווה אך לא כזו הגוזלת זמן הכנה ממושך.
בין היתר מציצה בבלוגים השכנים, רואה מתכונים שווים שווים ומחליטה ללכת לבשל כמו...את המתכון של...
אך עד שאני מגיעה למטבח - בערך לאחר שלושים שניות... משהו קורה!
המתכון הבטוח והמגרה מהבלוג השכן, איך שהוא מטשטש ונמוג (ולא, אין עדין בעיות קשות של זכרון).
ואני בדיבור האישי, הפנימי, שחה לעצמי: "הי גברת, מה, כבר שינית? תתמקדי!!!, תתרכזי!!! ... התכוונת ל..."
תוך כדי השיחה והוצאת המצרכים מהמקרר והארונות, מהמתכון "השכן", לא נשאר, אלא עקבות חלושות.
במשפחה שלי כבר לא מבקשים " תכיני.... כמו שהכנת, ביום/בחג/לפני שבוע/.."
הם יודעים שפשוט אין מצב! 
אין מצב!!!
ככה, ב"דרך" בין הכוונה להכנה, בא גל גדול שוטף את מה שהיה, והנה יצירה חדשה.
אז, געגוע למאכל מסויים, עם טעם מאופיין - לא אצלנו! (כמעט).
בדיוק כך קרה גם השבת.
הרעיון היה חזה עוף ב...
ויצא עוף ב.... (דיברתי על עקבות..)

המצרכים 
כרעי עוף
1 בצל קצוץ (לאוכלי הבצל - אצלי לא!)
2   שיני שום קצוצים
חופן פיטרוזליה קצוץ
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות גדולות חלוטות וחתוכות לקוביות (החליטה: עושים + על אחורי העגבניה
  מכניסים לקערה, יוצקים מים רותחים, ושולפים לאחר דקה - והעגבניה? מתפשטת בקלילות מהקליפה).
300 גר` של חומוס מבושל (סנפרוסט, או מקופסא - שטוף),
2 נקניקי קבנוס (ממש לא חובה,אבל מוסיף המון)
2  כפיות של פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה (לפי יכולת הספיגה)
מעט פלפל  שחור גרוס
מעט כמון
כף סילן
מלח - כמובן.
2 כוסות מים - רצוי רותחים.
 
אופן ההכנה
מטגנים את העוף במעט שמן מס` דקות, להשחמה. מוציאים מהסיר למנוחה קצרה.
מוסיפים כף שמן, מטגנים את הירקות לפי הסדר בהפרש של שתי דקות האחד מהשני,
בצל (לכל אלה שלא רגישים), שום, פטרוזיליה,קישוא,עגבניות.
נותנים להם לשהות ביחד מס` דקות (להכרות) עד שהנוזלים  מתאדים.
מחזירים את העוף שישתתף בחגיגה.
מוסיפים את החומוס - שלא יעלב.
מערבבים את התבלינים עם שתי כוסות המים החמים (להתמזגות).
יוצקים על הכל (שכל הכבודה תהנה מהחגיגה).
מכסים את הסיר (לשמירת טעמים ואדים).
ברגע שהכל רותח מורידים את האש ללהבה נמוכה (שיתבשלו במיץ של עצמם).
חותכים את הקבנוס לחתיכות של 2 ס"מ, מטגנים קלות (לחידוד הטעם).
מוסיפים לתבשיל 10 ד` לפני הסיום.
לאחר כ - 40 דקות הכל מוכן.
באותו זמן: (40 דקות, כמובן)
אורז לבן מתבשל על הלהבה השניה.
קוצצים סלט, מכינים טחינה!
 
והנה... ארוחה  נפלאה לשבת בצהרים .
 
 
טיפ`טן - למי שרוצה לשמור על אכילה נכונה ומהנה, להתחיל בסלט, לשתות מים, לשוחח, לאט להגיע למנה העיקרית, לאט לאכול גם אותה, אפשר עם כוס יין. לאט, מה בוער? (שלא תטעו, ההמלצה טובה בעיקר : לי ולמשפחתי!).
  
 "בחירת העורך" שלי - שיעור מאלף, אצל "סבא של דנדן":
 
http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?folderName=4Eden&EntryId=1542599&passok=yes

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת