00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת דבש מנצחת

מי מכם "שמסתובב" בפורומים העוסקים באוכל יודע, שישנם מתכונים שהם שם דבר! 
כששואלים בפורום אוכל ב-Ynet על בצק שמרים, מיד ממליצים שם על הבצק של רוחל`ה, אם שואלים על פסטרמה אז יש את של בוטנסקי, עוגות שוקולד עשירה זה פירגה, גולאש זה Baronm10 ויש עוד מתכונים רבים המשוייכים לכותבם ומופיעים בכל פעם מחדש גם אם כותב/ת המתכון, כבר מזמן לא גולש בפורום הזה.
אחד מהמתכונים האלה זה המתכון הזה. את אירן דווקא הכרתי והיא אישה נחמדה מאד, העוגה הזו משוייכת אליה ומגיע לה כל הקרדיט על מתכון נפלא, שאני בתור אחת שלא ממש מחבבת עוגות דבש, מאד אוהבת להכין בראש השנה כבר כמה שנים רצופות.
אתם מוזמנים לנסות ולהכין את העוגה ולהנות ממתכון מצויין וקל להכנה.
 
 
עוגת דבש - אירן מ-Ynet

 
מצרכים:
1 כוס תה חזק (כוס תה עם 2-3 תיונים רגילים)
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס דבש  (אפשר להחליף בכוס סילאן)
3 ביצים

2-1/4 (שתיים ורבע = 315 גר') כוסות קמח
1-1/2 (כפית וחצי) כפית אבקת אפיה
1-1/2 (כפית וחצי) כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
 
אופן ההכנה:
לערבב היטב את קבוצת המרכיבים הראשונה, להוסיף אליה את קבוצת המרכיבים השניה (היבשים) ולערבב עד להטמעת כל המרכיבים בבלילה.
לצקת לתבנית 26 (עדיף לא קפיצית אלא אם כן אתם בטוחים שהתבנית לא נוזלת, או בתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפיה.) או לתבנית קוגלהוף ולאפות כשעה בתנור שחוממם מראש ל-160 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי.
העוגה טעימה ורטובה ומחזיקה מעמד יפה כמה ימים מחוץ למקרר.
  
 
 
 
 
 
שנה מתוקה  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

135 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת