00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

אירוח בבלוג - נטלי מעוגיו.נט עם עוגיות תמרים משגעות

לא התבלבלתם בבלוג... מירב הזמינה אותי לבקר, אז באתי  ולמי מכם שלא מכירים, אני נטלי, או עוגיו.נט, נעים מאוד! והכי כיף להתארח פה בבלוג הטעים
טעים הזה, עם המתכונים והתמונות שעושות לי לרייר בכל פעם מחדש. ולמירב תודה רבה על האירוח! יאללה מתחילים.

 

פרץ של נוסטלגיה אופף אותנו בזמן האחרון: החל בהופעות מעולות הישר מהניינטיז (ע"ע פיית` נו מור, מדונה ועוד ועוד) וכלה במאכלים שפעם, לפני שנים רבות (ובואו נודה באמת ממש באייטיז, היו מה-זה אין: סברינות, עוגות טורט עם קצפת, עוגת היער השחור...)

לא שאני מתלוננת, כן? דווקא אני מאז ומתמיד הייתי מחובבי הסברינות ועוגות הטורט; את ההופעות האחרונות שהיו פקדתי באהבה וברצון רב (ההופעה של פיית` נו מור הייתה מושלמת), ובאופן כללי נוסטלגיה זה דבר טוב מאוד בעיני, ולא שמאלצי.

אחד הדברים היותר נוסטלגיים בעיני הוא ללא ספק עוגיות תמרים ואגוזים מגולגלות, פריכות וטעימות. אלה העוגיות שמזכירות לי אירוחים משפחתיים של פעם, מוגשות לשולחן ביחד עם קפה, עוגות בחושות, שתיה קרה ופירות, ותמיד מתחסלות מהר. ולא בכדי העוגיות האלה ממכרות בטעמן: הפריכות של הבצק כנגד הרכות המפנקת של מלית התמרים יוצרות עוגייה מעולה. איזה כיף זה עוגיות ממולאות!

מה שעוד טוב בעוגיות האלה זו העובדה שהן קלות מאוד להכנה: מרדדים, ממלאים, מגלגלים ואופים. לאחר האפייה חותכים לעוגיות נהדרות וענוגות, שלא לוקח הרבה זמן והן כבר היסטוריה.

כמובן שלא יכולתי להשאיר אותן נוסטלגיות לחלוטין, והחלטתי לפחות לשדרג מעט את בצק השק"ם של פעם לבצק פריך שקדים אמיתי וטעים להפליא, אבל המלית נשארה אותה מלית: ממרח תמרים עם אגוזי פקאן ואגוזי מלך מעט קלויים וקצוצים גס.

אז מספיק עם הדיבורים, נעבור למתכון!

עוגיות מגולגלות של תמרים ואגוזים

לבצק פריך:

100 גר` אבקת סוכר

200 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גר` קמח לבן

100 גר` שקדים טחונים

חלמון

2 כפות חלב קר

כפית תמצית וניל

למלית:

25 גר` אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

25 גר` פקאנים קלויים וקצוצים גס

ממרח תמרים

ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים אבקת סוכר, חמאה, קמח ושקדים טחונים ומעבדים רק עד קבלת פירורים. מוסיפים את החלמון, תמצית הוניל והחלב וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק.

משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים היטב בנילון נצמד ומאפסנים במקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל170 מעלות.

מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים למלבן בעובי של כ3 מ"מ. מורחים מעל כל מלבן ממרח תמרים בנדיבות ומפזרים אגוזי מלך ופקאנים. מגלגלים לרולדה הדוקה. מניחים את שתי הרולדות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ20 דק`, עד שהרולדות זהובות.

מצננים את הרולדות לחלוטין, ופורסים לעוגיות בעזרת סכין משוננת. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

כמה פשוט ככה טעים!

הערות, הארות ותוספות:

  • אם בא לכם לקצץ עוד יותר בזמנים
לכו על בצק חש"ק (בצק שק"ם משודרג): 200 גר` חמאה, 350 גר` קמח וגביע שמנת חמוצה. אפשר לשדרג אותו עם מעט תמצית וניל (לריח וטעם נהדרים), ולטעמי כדאי להוסיף קצת סוכר.

  • לא חייבים להשתמש באגוזים אם לא אוהבים. ואם לא אוהבים אגוזי מלך או פקאן, אפשר להמיר אותם בכמות שווה של אגוזי לוז, שקדים וכו`.
  • אפשר להוסיף גם צימוקים למלית.
  • לא חייבים למלא בממרח תמרים, אפשר למלא בממרח שוקולד, יוצא טעים לאללה.
  • שיהיה שבוע נעים!

    תודה רבה לנטלי לוין על הפוסט הנהדר!

    ממליצה לכם בחום לבקר בבלוג המתוק שלה ולהנות ממתכונים מעולים ומרשימים, טיפים ותמונות נפלאות.

    http://www.oogio.net

     שבוע נעים וטעים גם ממני

    הוספת תגובה

    נשארו 150 תוים
    נשארו 1500 תוים

    40 תגובות

    בחירת העורך
    מציצים מעבר לים
    © כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת