00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

בריק/בוריק

אצל יוצאי לוב זה נחשב המאכל הלאומי כמעט כמו מפרום וחריימה.
כשהיינו קטנים, וניג`סנו לאמא בקניות בשוק שנתניה, היא היתה שולחת אותנו לאיש שמוכר בריק, מין בוטק`ה קטן עם קלחת שמן רותחת וערימת עלי בצק לבנבנים, היינו נשאלים אם רוצים עם ביצה או תפוחי אדמה,
במיומנות ובזריזות הוא מילא בביצה והניח בשמן הרותח, תוך דקה יצא חצי סהר, מטוגן ושחום, ממולא בביצה , מתפצפץ בפה כשהביצה רכה וניגרת על הסנטר.
אחחחח...היו זמנים.
אותי הפחידו כל השנים שאי אפשר להכיןאת העלים, צריך לראות, זה מסובך...בקיצור, חשבו שהרפו את ידיי, אבל...לא,
לפני מספר שנים פגשתי שכנה מקסימה שסיפרה שאמא של בעלה מכינה להם את העלים, ואם אני רוצה שאבוא ללמוד....
אוחחח, איזה כיף, עמדה שם אשה מקסימה מטופחת שהכינה למשפחה ערימה של עלי בריק (ואגב, לכלתה, שכנתי, הכינה עם קמח ללא גלוטן).
אמממה, הגברת המקסימה הניחה את הבצק הנוזלי במחבת בעזרת היד.
ניסיתי, והצלחתי, אבל לא הייתי מרוצה מהטקסטורה ומהעובי, רציתי שייצא דקיק.
היום, משום מה בפרץ נוסטלגי נזכרתי במתכון והחלטתי שבאמת הגיע הזמן לשתף, וגם ניסיתי והצלחתי להגיע לעלה דקיק בעזרת "קלף" מפלסטיק גמיש שאני נעזרת בו רבות עם בצקים רכים.
בשל העובדה שניסיתי לצלם תוך כדי הכנה וללא עזרה, התמונות על הפנים.
כפיצוי, אשמח ללמד את מי שירצה לדעת איך מכינים, אחד על אחד.
אגב, אלו אותם עלים שמהם מכינים גם פסטלים וסיגרים, אבל טעימים פי כמה שהמוצר התעשייתי שבמקפיא בסופר.
 
בריק/בוריק
 
המצרכים
500 גר` קמח מנופה
550-600 מ"ל מים
2כפות שמן קנולה
קורט מלח
1 כף חומץ
 
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה(מתחילים עם 500 מ"ל מים) מערבבים היטב היטב כדי שלא יישארו גושים.
מכסים במגבת ומניחים בצד ל-30 דקות
 
מוסיפים עוד 50-100 מ"ל מים ומערבבים היטב שוב.
הבצק מאד נוזלי.
 
על להבה בינונית נמוכה, מחממים מחבת NON STICK כלשהו יבש לא משומן.
בעזרת המרית מרימים כמות של בערך כף גדושה ומורחים אותה בשכבה דקה על המחבת.
זה צריך להיות מאד מהיר וזריז.
יהיו פיקשושים בהתחלה, אבל משתפרים עם הזמן.
ברגע שהקצוות מתרוממים מעט והאמצע מתחיל להתייבש, מרימים בזהירות את העלה ומניחים על מגבת .
מכסים במגבת ומניחים את העלה הבא מעליו, בלי חוצץ, אין צורך הם נפרדים מצוין.
 
להגשה, מחממים שמן במחבת, בכוס שמים ביצה קטנה עם מעט מלח ופטרוזילה.
מניחים את העלה כשחציו בשמן וחציו השני מוחזק ביד אחת, ובשניה מוזגים את הביצה וסוגרים את העלה חצי ירח.
מטגנים עד שזהוב ופריך.
ניתן למלא במחית תפוחי אדמה מתובלת.
בתאבון
 
כאן ניתן לראות את אופן השימוש בקלף
 
 
וכך המחבת עם העלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת