00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ביקורת סנדוויצ`ים לרגל פתיחת שנת הלימודים

04/09/2009
לכבוד שנת הלימודים שנפתחה היום, להלן הרשמים מ- 5 סנדוויצ`ים שונים, שאכלתי לאחרונה באזור המרכז.

 

אצל הרצל, המלך ג`ורג` 51, תל אביב

 

כמה בתי אוכל בארץ יכולים להתהדר בותק של יובל שנים? כבר 25 שנים שהרצל מכין סנדוויצ`ים בתל-אביב – וממשיך בכך את דרכו של אביו, שעבד בעסק פרק זמן דומה. "אצל הרצל" הוא כוך אוכל קטן וצנוע, השוכן בסמוך לדיזנגוף סנטר, שרבים משחרים לפתחו בשעות הצהריים.

 

 

 

בתחילה בוחרים כאן את סוג הלחם (יש לחמניות מכולת, ג`בטה ולחם לבן), מחליטים מה לשים בפנים (נקניק, שניצל, חביתה ועוד), בוחרים רוטב למריחה (מיונז, חרדל, חריף ועוד) – ובסיום מוסיפים ירקות. לכאורה סנדוויץ` רגיל מהסוג שכל אחד יכול להכין בעצמו בבית, אולם רק מעטים יוציאו מחומרי הגלם הפשוטים הללו תוצאה כה טעימה.

 

 

כיף לבוא לכאן ולו כדי לראות את המסירות בה מכין הרצל את האוכל, את הזמן שהוא מקדיש לכל כריך, את העגבנייה שהוא חותך רק בעת ההזמנה. הבן-אדם הוא התגלמות הקלישאה שאוכל מכינים באהבה. בתל אביב היה רק עוד אדם אחד, שהכין סנדוויצ`ים ככה – וגם לו קראו הרצל (או ליתר דיוק: תיאודור).

 

 

20 שקלים עולה התענוג – והתוצאה משביעה וטעימה. את הסנדוויץ` ניתן אגב לאכול בישיבה בחצר האחורית הקטנה – ולקרוא עיתון תוך כדי. אם תרצו (או לא) זוהי אגדה.

 

ציון: 3.5 כוכבים

 

 

בראצל, דיזנגוף 165, תל-אביב

 

בניגוד להרצל, בבראצל מתמחים בהכנת פרעצל. זהו אותו מאפה בייגלה מלוח המורכב מ-3 לולאות. כאן הוא מוגש בשלל ציפויים (פרג, שומשום, גרעינים ועוד), מילויים (גבינות שמנת, עיזים, סלט ביצים ועוד), בתור סנדוויץ (עם נקניקים וגבינות) – ואף בתור קינוח (עם שוקולד, קינמון ועוד).

 

 

 

בחרנו בסנדוויץ` פרעצל עם שינקן ואמנטל (21 ₪)  הבצק היה טרי ודק יחסית – ובעל עיטורי מלח גס. השינקן והאמנטל הפכו את החגיגה למושחתת ומענגת.

 

 

כמו כן לקחנו פרעצל קינוח עם ציפוי קרמל ושקדים (14 ₪). למרות המראה המגרה, הפעם התוצאה היתה הרבה פחות מוצלחת. ציפוי הקרמל היה קשה כאבן - והטעמים המתוקים סרבו להתחבר למלוחים. גם הפרעצל עצמו היה עבה יותר ופחות טעים.

 

 

 

למרות הקינוח הלא מוצלח, בראצל הוא בית אוכל מומלץ ולא שגרתי, המהווה אופציית נשנוש מיוחדת למשוטטים ברחוב דיזנגוף.

 

ציון: 3.5 כוכבים

 

 

Ruben, יהודה הלוי 112, תל אביב

 

רובן הוא שחקן חדש בשטח. לפני כחודשיים נפתח המקום – ומאז גזרת הסנדוויצ`ים התל-אביבית רועשת וגועשת. המקום נראה כמו דלי ניו-יורקי טיפוסי. ריחות בשר אופפים את האוויר, כיכרות לחם וצנצנות מונחים על המדפים – ובפנים ישנם מקומות ישיבה בודדים (בשעות העומס אין ברירה אלא לקחת את הסנדוויץ` טייק אווי).

 

 

מגישים פה סנדוויצ`ים עם בשר מעושן (הודו, בקר או שילוב של שניהם). בתחילה בוחרים את סוג הלחם (לבן או שיפון – שניהם של מאפיית סגל), מורחים רוטב כלשהו (חרדל או מיונז), מוסיפים ירקות (עגבנייה, בצל, חסה), בוחרים את סוג הבשר (הודו, בקר) ואת הכמות ממנו (200 או 400 גרם) – ולבסוף "מרטיבים" את הבשר עם רוטב נוסף (אלף האיים, מיונז עם חזרת, עשבי תיבול).

 

הזמנו כריך 400 גרם בקר (42 ₪). הבשר נפרש דק-דק, הוגש חם – והיה מאיכות מצוינת, נדירה אפילו במושגים מקומיים. הרטבים היו נהדרים, הירקות טריים - ורק הלחם אכזב. מדובר בשתי פרוסות דקות מאוד, די בנאליות בטעמן, שכל מטרתן "לתמוך" בבשר משני צדדיו. עם לחם איכותי יותר, המנה היתה יכולה להתרומם לגבהים חסרי תקדים.

 

 

מעניין יהיה לראות האם הקהל הישראלי, שהורגל לאכול סנדוויץ` עם פסטרמה של זוגלובק, ידע להעריך את איכויות הבשר כאן. בכל אופן, יש לברך על היוזמה בפתיחתו של מקום שכזה.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

אוונגרד, הברזל 3, תל אביב

 

אוונגרד הוא דיינר שחביב עלי, במיוחד בשעות הצהריים. האמריקאיות פה מורגשת היטב, המקום עובד מסביב לשעון, מסכי הפלאזמה משדרים ספורט והמוסיקה מתנגנת בעוצמה. האוכל בסיסי ולא מתחכם, המנות גדולות והמחירים סבירים.

 

 

הזמנו כריך פילי צ`יז סטייק (48 ₪). מדובר בג`בטה חמה שנאפית במקום, שמכילה פרוסות סינטה דקות, המוקפצות עם בצל מטוגן וגבינה צהובה מותכת – כמו גם חסה ומיונז. מנה מושחתת, עתירת קלוריות, טעימה ומשביעה.

 

 

כשמבקרים באוונגרד מבינים למה האמריקאים שמנים כל-כך. תענוג אמיתי.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

Subway, משכית 27, הרצליה פיתוח

 

לא קל לאחרונה לרשתות האוכל האמריקאי בארץ. בורגר קינג, פיצה דומינוס, פיצה האט, KFC – כולן מדשדשות וסימן שאלה מרחף מעל ראשן. בהתחשב בעובדה שגם מותגי ענק אמריקאיים כמו סטארבקס וסאבווי נכשלו כאן בעבר, מפתיע לגלות שרשת סאבווי מנסה לאחרונה שוב לכבוש את שוק הסנדוויצ`ים הישראלי.

 

 

אין להמעיט בערכה של סאבווי, מדובר ברשת עולמית משגשגת, שמונה כיום מעל ל- 31,000 מסעדות ב- 90 מדינות שונות. הסניף החדש בהרצליה פיתוח נראה בדיוק כמו מזללת פאסט פוד בארה"ב. הכל כאן "מריח" חדש. העובדים צעירים, עדיין לא משופשפים בעבודתם, אך ניכר שכוונותיהם טובות.

 

 

הזמנו Subway Melt (31.90 ₪ לכריך גדול), שכלל האם, בייקון, הודו וגבינה צהובה. הוספנו רוטב חרדל בדבש וירקות (חסה, עגבניה, מלפפון, חמוצים, פלפל חריף ועוד). לחמניית השומשום (של גידרון) נאפתה במקום והיתה חמימה וטרייה. מדובר בכריך חביב, אם כי לא מיוחד במיוחד.

 

 

כמו כן הזמנו כריך איטלקי חריף (20.90 לכריך קטן). הוא הכיל פפרוני, סלמי ומוצרלה. ההתרשמות ממנו היתה זהה לסנדוויץ` הקודם.

 

 

 

להערכתי לא יהיה קל לסאבווי גם במערכה השנייה בארץ. המחירים יקרים מדי, התחרות עם השווארמה, האוכל המהיר המוקפץ וטרנד האוכל הבריא - יקשו על חדירתה. המוצר עצמו חביב, אך לא הרבה מעבר לזה.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

הערה קטנה לסיום:

אתמול עבר הבלוג את מחסום המאתיים אלף כניסות. אנצל את הזדמנות זו כדי להודות לכל מי שביקר, תמך, הגיב – ועזר להביא את הבלוג לנקודה בה הוא נמצא היום !

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת